Connect with us

Sport

Öt nemzet fiai edzettek a III. nemzetközi birkózótáborban Szarvason

Ausztriából, Franciaországból, Németországból és Ukrajnából érkezett sportolók tanulhattak a Szarvason rendezett, III. nemzetközi birkózótáborban. A tervek szerint a nemzetek sora dél-afrikaiakkal, amerikaiakkal, finnekkel és észtekkel egészült volna ki, de vízumproblémák és erre az időpontra időzített versenyek miatt ez meghiúsult. A mintegy 120 sportoló augusztus 5-11. között napi két edzésen vett részt, válogatott edzők irányításával.

– Annak idején Wöller Gergőben és Ákosban, a Vasas SC edzőiben, egyúttal jó barátaimban merült fel, hogy lehetne-e egy edzőtábort Szarvason tartani. Így került hozzánk tavaly a rendezvény, idén pedig már nem is volt kérdés, hogy folytatjuk-e. Egy éve az Erzsébet-ligetben terítettük le a birkózószőnyegeket, most pedig az Alkotmány utcai sportcsarnokban, ahol kiváló kollégák foglalkoznak a gyerekekkel – tájékoztatott a tábor előzményeiről Sükösd Attila, a Szarvasi Birkózó Egyesület edzője és elnöke.

A tábor négy napján már negyed 8-kor talpon voltak a fiatalok. Reggeli tornával melegítettek az azt követő kőkemény edzésekre, amire a hétvége kivételével délután még egyet ráhúztak. A programba levezetésként egy sárkányhajózást is beiktattak, az Ildikó Cukrászda jóvoltából pedig jutalmul valamennyien megkóstolhatták kedvenc fagylaltjukat.

Bár a táborban túlnyomórészt fiúk birkóztak, néhány lány is bebizonyította, hogy képesek felvenni velük a versenyt. Egyikük Busa Réka volt, aki családjával Amerikában él, nyaranta pedig Magyarországon, a Vasas színeiben edz. Azt mondja, a gyengébbik nem tagjaként el kell fogadnia, hogy kétszer olyan erőbedobással kell dolgoznia ahhoz, hogy méltó helye legyen a mezőnyben.

– Nem mindenkinek való ez a sportág. Mentálisan és fizikailag olyan kemény erőpróba, olykor még a legelszántabbaknak is feladja a leckét. Velem is előfordult már, hogy néhány hónapra abba kellett hagynom, mert lelkileg nem bírtam tovább. Időre volt szükségem, hogy fejben végiggondoljam, mit is szeretnék elérni, és csak így sikerült fejlődnöm – mesélte korát meghazudtoló bölcsességgel a 14 éves lány, aki tavaly megnyerte a Virgina és Maryland államban rendezett bajnokságot is.

Az edzéseket Wöller Gergő mellett Bábszky Gergely irányította. Mellettük minden klubcsapat edzője besegített, így teljes rálátásuk volt a 9-14 éves korosztályból álló népes csapatra.

– A tábornak az a lényege, hogy a gyerekek külföldiekkel is találkozzanak. A legtöbben más-más stílust képviselnek, ezért sokat tanulhatunk egymástól. Úgy látom, hogy utánpótlás szinten jó a magyarok megítélése. Ahhoz képest, hogy kis bázisból dolgozunk, nagyon szép eredményeket tudhatunk magunkénak. Véleményem szerint mindig erőn felül teljesítünk, de persze soha nem lehetünk elégedettek. Ez a tábor is az fiatalok fejlődését szolgálja, azért, hogy egyszer majd világversenyeken bizonyítsanak – nyilatkozta a háromszoros Eb bronzérmes Wöller Gergő.

Az idei tábor remélhetőleg csak egy fejezet a megkezdett sorozatban. A tervek szerint a szervezők jövőre még nagyobb létszámot felvonultatva várják a birkózni vágyókat Szarvasra.

Népszerű

Tarsoly Krisztina fehérben (Fotó: Babák Zoltán) Tarsoly Krisztina fehérben (Fotó: Babák Zoltán)

Tarsoly Krisztina kapta a Józsa Mihály-díjat

Színház

Kuli Pisti a középső hajóban elöl, Dombvári Bence sárga pólóban az alsó hajóban. Kuli Pisti a középső hajóban elöl, Dombvári Bence sárga pólóban az alsó hajóban.

Kuli Pisti és Dombvári Bence egymás ellen

Sport

Bagdiné Balla Andrea, Csépainé Tóth Gabriella és Dinyáné Kovács Gabriella elhelyezik koszorújukat Bagi István emléktáblájánál (Fotó: Babák Zoltán) Bagdiné Balla Andrea, Csépainé Tóth Gabriella és Dinyáné Kovács Gabriella elhelyezik koszorújukat Bagi István emléktáblájánál (Fotó: Babák Zoltán)

Megkoszorúzták Bagi István emléktábláját

Közérdekű

Újratervezés

Oktatás

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect