in , ,

Egy Jókais lány + egy Cervinusos fiú = két tehetséges színművész különleges estje

Csonka Dóra és Timkó János (Fotó: Babák Zoltán)0
Csonka Dóra és Timkó János (Fotó: Babák Zoltán)

Csütörtökön este a Vízi Színház színpadán az utolsó ingyenes estén a Békéscsabai Jókai Színház színművésznője, Csonka Dóra és a Cervinus Teátrum színművésze, Timkó János Csak a szívem érzi címmel adott nagyon jó hangulatú, érzelmekkel teli felejthetetlen produkciót a nézőknek, akik majdnem megtöltötték a lenti szektorokat, de a felsőben is ültek szép számmal. A házigazda Zsapka János, a Szarvasi Röplabdások Baráti Körének elnöke volt, akitől többek között megtudtuk, hogy Dóra nyár elején diplomát szerzett a Szegedi Egyetem Gazdaságtudományi Karán, János utolsó éves a Színművészeti Egyetemen.

Ebben az évben a Kedvencek a víz fölött rendezvénysorozatra három színészt kértek fel a Jókai Színházból, akik maguk kerestek partnert. Csonka Dóra Timkó Jánost választotta, és tökéletes párosként mutatkoztak be.

A két fiatal művész teljes dramaturgiával, díszlettel építette fel a nő-férfi kapcsolatot, kezdve a Nem kellesz című dallal. Estjükre olyan dalokat válogattak, amelyeket nem csak hangban, de színészként el is játszottak. Mint az életben: a szerelem kezdete, a boldogság, a szakítás, a lánykérés, az esküvő, menny és a pokol, vagyis a hétköznapok minden stációja benne volt, a dalokban, és azt összekötő szöveggel kombinálva valóban különleges, igényesen összeállított előadás részese lehetett a közönség.

Mindkét művész csodálatos hangi adottságokkal rendelkezik, amit ki is használtak, mert mindketten megmutatták gyémánt van a torkukban, külön-külön és együtt is gyönyörűen énekelték dalaikat, hangjuk megtöltötte a nézők testét, lelkét. Ráadásul olyan harmóniában dolgoztak, hogy öröm volt nézni az egymás iráni tiszteletet, szeretetet, mintha régen összeszokott páros lenne, pedig ez volt az első közös produkciójuk. (Remélhetőleg lesz folytatás!)

A meglepetésvendég Tóth Eszter táncművész volt, akit Timkó János egy fergeteges rockira kért fel a nézőtérről, a közönség tapssal kísérte végig a számot.

Csonka Dóra és Timkó János jól érezte magát a színpadon, és magukkal ragadták a nézőket, látszólagos lazaságuk átragadt a közönségre, akik már az elején végigtapsolták a gyorsszámokat, de hanggal is kifejezték tetszésüket. Voltak lassú, érzelmes gyönyörű dalok, de gyors, pörgőek is. Nagyon jó volt a műsor felépítése, az átmenetek, az összekötők, a szövegek. Egy komplett produkciót kaptunk, amely minden pillanata csodálatos érzéssel töltött el, mert tele volt érzelemmel, és a közönség ezt nagyra értékelte. A végén pedig hosszasan ünnepelték a két színművészt.

Felejthetetlen, színvonalas előadással búcsúzott a 2019-es évad ingyenes előadássorozata a Szarvasi Vízi Színház nézőitől. Még három nagyszínházi előadás, és egy díjátadó Gála várja a közönséget.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

0

Öt nemzet fiai edzettek a III. nemzetközi birkózótáborban Szarvason

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán)0

Belátható időn belül hozzájuthatnak a volt vasiparis dolgozók a bérköveteléseikhez