in

Aszfalt helyett térkőburkolat lakossági hozzájárulásból

Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)0
Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

– Ismét van miért örömködnünk, mert újabb járdaszakasz készült el a városban – kezdte beszédét az átadó ünnepségen Babák Mihály. A település polgármestere az augusztus 15-i, szokásos testületi ülés előtti bejáráson elmondta, a Markovitz utca fejlesztéséhez mintegy 6,3 millió Ft-ot szavazott meg az önkormányzat, melyhez a lakosság további 2 millió Ft-tal tett hozzá.

Dobruczky Zsolt, a körzet képviselője a lakossági összefogást emelte ki. Név szerint említette Szűcs Józsefet, aki komoly összeggel járult hozzá a díszburkolat megvalósulásához.

Klimaj Attila útügyi referens emlékeztetett, Szarvas város önkormányzata 2016-ban egy átfogó járdaépítési programot kezdett meg. Ennek részeként kerülhetett sor a mintegy 300 m hosszú és 1,65 m széles járdaszakasz kivitelezésére. Emellett a rendőrség előtti részen kerékpártárolót alakítottak ki. A fejlesztés a vízelvezetést, tereprendezést, valamint taktilis és vizuális elemek beépítését is tartalmazta.

– Szükségessé vált 14 darab koros, kiöregedett akácfa kivágása is. Helyettük 24 darab nagyon szép gömbakácot ültettünk, amelyet ősszel további 5 fog követni – tájékoztatott a részletekről.

A lakosság részéről Tóth Béláné is fontosnak érezte, hogy jelen legyen az ünnepélyes eseményen. Eti néni férjével 1960-ban költözött a Markovitz utcába, a járdát pedig az utca két végén található munkahelyük irányába haladva mindketten napi rendszerességgel használták.

– Nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy végre új járdát kapunk, és úgy döntöttünk, szeretnénk egy kicsit szebbet. Két nap alatt megbeszéltük a déli oldalon lakókkal a részleteket, és gyorsan összeadtuk az összeget. Ma már babkocsival is kényelemesen lehet rajta közlekedni, és az itt élők is jobban figyelnek a portájuk rendbetételére – újságolta lelkesen.

A képviselő-testület a bejárás keretében megtekintette a nemrégiben átadott háziorvosi rendelő melletti területet is, ahol hamarosan parkolók kerülnek kialakításra. Jelenleg a bontási munkálatok zajlanak. Az ott dolgozók elmondták, a folyamat a tervezett ütemben halad, és előreláthatólag a megadott határidőre elkészülnek.

Az utolsó állomást a Szabadság út jelentette, mivel a posta előtti szakaszon és a Lehel-Petőfi utca közötti részen ugyancsak térkőburkolat épül. Mindkét részen folyik a kivitelezés, bekapcsolva az itt található emeletes házak lépcsőházait is. Ennek költségvetése nettó 17,5 millió Ft, amely ugyancsak önkormányzati forrásból valósul meg. A járdaépítés mintegy 95%-os készültségnél tart, és előreláthatóan augusztus 20-ra elkészül.

0

Oscar sikere Szarvason

0

Koltai Róbert lovagias ügye