in ,

Sajtótájékoztatón mutatta be polgármester-jelöltjét a Jobbik

Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Körös TV)
Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Körös TV)

A Fidesz berkeiben elég nagy zavar van – kezdte a Jobbik sajtótájékoztatóját Pálinkás Tamás. Elmondása szerint most van itt az idő a váltásra. Az utóbbi 5 év nem a fejlődésről szólt, hanem a stagnálásról. A változás reményében a Jobbik Gajdos Attilát választotta meg polgármester-jelöltnek. Elkötelezett, lelkiismeretes, segítőkész, aki a szarvasi emberekkel együtt akarja elérni a város megújulását. A Jobbik önkormányzati képviselő jelöltjei a körzetek sorrendjében: 1. Arnóczki Csaba, 2. Pálinkás Tamás, 3. Csányi Zoltán, 4. Gajdos Attila, 5. Fabó Pál, 6. Samu Tamás Gergő, 7. Pósa Zsolt, 8. Szűcs Attila

Gajdos Attila bemutatkozását azzal kezdte, hogy sokan meg szokták keresni ügyes-bajos dolgaikkal, és amiben tud, segít. 43 éves, szarvasi lakos, mezőgazdasági tanulmányokat folytat egyéb végzettségei mellett.

Az elmúlt 21 év Babák-korszakáról úgy nyilatkozott, hogy felemás korszakról beszélhetünk, mert jó és rossz egyaránt akadt. Jó volt a fejlődés, a város megújulása, bár sok intézmény már nem önkormányzati tulajdonban van. A rossz pedig a város lélekszámának a fogyása illetve a város elcigányosodása. Nagyon komoly gondnak tartják a város demográfiai mélypontját. Gajdos Attila más városok jó példáját hozta fel az elnéptelenedés megállítására. Ilyen például Nyírbátor is, ahol ipari parkot építettek és gazdaságot fejlesztettek, amelynek következtében új munkahelyek jöttek létre. Szarvason sok a migráns munkás, nagy veszteség a Vasipari végleges bezárása. Újra kell iparosítani a várost, amely nagyobb ipari parkot is igényel.

A közterületek állapota, az utak és a járdák helyzete mindig is fontos volt a Jobbiknak. A szarvasi rossz állapotban lévő járdákat önerős építéssel lehet legjobban megújítani. Sok a romos, elhanyagolt, veszélyes épület, amelyek zavarják az ott lakókat. Ezek rendezésére is kínál alternatívát a Jobbik.

Gajdos Attila szerint a környezeti tényezőket is figyelembe kell venni a várost érintő döntéseknél. Szükség van a közterek fásítására, a fakivágások szigorítására és a turizmust is érintő holtágvédelemre. Összességében a környezetvédelemre érzékeny városvezetés kell.

A Jobbik polgármester-jelöltje szövetséget ajánl a szarvasiaknak a célok és elképzelések mentén, hogy együtt dolgozhassanak Szarvas megújulásán.

Fotó: Körös TV

Karatés vidékbajnokságnak ad otthont Szarvas

Pásztor Dávid Gólja (Fotó: Babák Zoltán)0

Pásztor Dávid gólja kellett a döntetlenhez