Connect with us

Oktatás

Betűország kapujában… Tanévkezdés a Fő téri Általános Iskolában

Szeptember 2-án a díszteremben nyitotta meg a 2019/20-as tanévet a „Főtéri”. Jelenlétével megtisztelte intézményünket Babák Mihály polgármester úr, Molnár Istvánné az Oktatási Bizottság elnöke, Kiss Attila képviselő, Hegedűsné Demeter Zsuzsanna iskolai szociális segítő, Stephán Vivien iskolarendőr és Romhányi Tiborné a Szarvasi Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviseletében. A Himnusz eléneklése után Rejtő Csaba igazgató úr köszöntötte a megjelenteket, külön az iskolát kezdő kis elsősöket és a pályaválasztás előtt álló nyolcadik osztályosokat. A tanévnyitó gondolatokat igazán ünnepi percek követték: kolléganőnk,

Kántorné Hanzó Ildikó miniszteri elismerésben részesült, a polgármester úrtól Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át. Gratulálunk!

„Sok újdonsült
Kisdiáknak
Kitárult egy új világ.
Szeptemberben betűország
Megnyitotta kapuját.”
/ Szalai Borbála: Betűország kincsei /

Ezután Molnár Istvánné szólt a jelenlévőkhöz, megköszönte a pedagógusok munkáját és kitartásra biztatta a gyerekeket.

Az új tanévet verssel köszöntötte Balogh Laura, Mócz Milán és Lakatos Lehel 5.a, valamint Szűcs Botond 1.a osztályos kisdiák. Ezután Kondacs Anita tolmácsolta az elballagott nyolcadikosok üzenetét, amit a termükbe költöző ötödikesek számára rejtettek el: „Kedves jövendőbeli osztály! … Tudnotok kell, hogy ennek az átlagos teremnek rengeteg története van …. vigyázzatok rá! Nagyon jó iskola, igaz, sokat szenvedtünk az anyaggal, mégis jó volt … sok régi szép emlék kísér minket… ” Kedves volt tanítványaink minket is megleptek. Köszönjük! Kis ünnepségünk zárásaként a nyolcadikosok a Tehetség és Siker Alapítvány jóvoltából labdákat adtak át a legkisebbeknek.

Nem könnyű egy szabadjára engedett nyár után újra visszazökkenni az iskolai mindennapokba, ahol a pedagógusokra és a diákokra egyaránt sok-sok feladat vár. Az elsősök előtt most nyílt ki egy kapu, ami a nyolcadikosok mögött júniusban becsukódik. Addig azonban együtt tevékenykednek felnőttek és gyerekek, kicsik és nagyok. Reméljük, a dolgos hétköznapokban is jut idő a közös játékra, vidám programokra, ami még jobban összekovácsolja ezt a közösséget.  „ Ma, amikor útnak indul

A sok kicsi iskolás,
Kívánjuk, hogy öröm legyen
Számukra a tanulás!” / Szalai Borbála: Legyen öröm a tanulás/

Jani Erzsébet

Népszerű

H. Varga Tamás (Fotó: Babák Zoltán) H. Varga Tamás (Fotó: Babák Zoltán)

Villámportré H. Varga Tamásról

Színház

Fotó: police.hu Fotó: police.hu

Elektromos kerékpár és biciklis gyerek ütközött

Szarvas

Két BZMOT motorvonat áll 2020. augusztus 2-án a szarvasi vasútállomáson (Fotó: Babák Zoltán) Két BZMOT motorvonat áll 2020. augusztus 2-án a szarvasi vasútállomáson (Fotó: Babák Zoltán)

Vajon melyik vasúti alapmenetrend állt vissza szombaton?

Közlekedés

Légrádi Attila egyik védése (Fotó: Babák Zoltán) Légrádi Attila egyik védése (Fotó: Babák Zoltán)

Légrádi lehúzta a rolót, nyert a Hooligans

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect