in ,

Harcos győzelemmel kezdtek női kézilabdázóink

Majoros Flóra küzd a védelemmel (Fotó: Babák Zoltán)0
Majoros Flóra küzd a védelemmel (Fotó: Babák Zoltán)

Győzelemmel kezdte az új bajnokságot a Szarvasi NKK NB II-es női kézilabdacsapata. Száva Flórián tanítványai a masszívan ellenálló Bácsalmást múlták felül 3 góllal. Nyert az ifjúsági együttes is, amely valósággal „lelépte” a vendégeket.

Szarvasi NKK–Bácsalmási PVSE 30–27 (13–14)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 60 néző. Vezette: Parádi, Újhelyi. Szarvas: Juhos – KOVÁCS B. 8, LAURINYECZ 5, MAJOROS 9 (2), HAJDU 4, Óvári, Milyó 2. Csere: Kasik, Domokos (kapusok), Nyerges, Jani K., Brachna, Molnár M. 2, Tasgyik, Trnyik. Edző: Száva Flórián. A Bácsalmás legjobb góldobói: Nagy M. 10 (2), Csordás 9.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3.

Hazai góllal indult a találkozó, de gyorsan jött a válasz is, a 7. percben pedig már a vendégek vezettek 3–6 arányban. Az időkérés és a kapuscsere sem igen tudott javítani a helyzeten, a Bácsalmás továbbra is lendületesebb és pontosabb volt (15. p.: 4–9). A különbség csak lassan kezdett csökkenni a félidő második felében, amikorra az addig iramot diktáló vendégek fáradni kezdtek. A hazaiak jobb erőnléte és Domokos kapus egy-két védése felzárkózást eredményezett. Szünet után hosszú időn át fej-fej mellett haladt a két gárda. Az 54. percben – szinte varázsütésre – a szarvasiak 4 gyors gólt dobtak. A lendületüket a fáradó vendégek szabálytalanságokkal igyekeztek megállítani. Ennek következtében kettős emberhátrányba kerültek, amit a Majoros Flóráék kíméletlenül kihasználtak, és biztosan nyerték a találkozót.

Az NKK szeptember 21-én a K. Szeged SE csapatához látogat.

Száva Flórián: – Fiatal csapatunk jobb erőnlétének köszönhetően vonult le győztesen a játéktérről.

Nyári Mihály

Fotó: Babák Zoltán0

Ezerháromszázan vágtak neki az M44-esnek szombaton

0

30 éve együtt: Szarvas-Vajda – Wittlich-Cusanus