Connect with us

Zöld zóna

November 3-ig várja a látogatókat az Állatpark

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Hagyományos és szinte kötelező programmá vált az állatok világnapja a Körösvölgyi Állatparkban, jelentette ki Körömi Krisztina, az állatpark vezetője október 4-én, Assisi Szent Ferenc halálának évfordulóján.

Ennek a napnak az a célja, hogy felhívjuk világszerte a figyelmet, amibe természetesen mi is bekapcsolódunk. Minden évben igyekszünk bemutatni az itt élő állatokat a korosztályi feltételeknek megfelelően – jelentette ki a víziszárnyasok tavánál, ahol jöttek-mentek az óvodáscsoportok.

Több százan érkeztek erre a jeles napra, amikor minden félórában megetettek egy-egy állatparki lakót.

A dámszarvastól az európai bölényen és a gímszarvason át szinte minden állatparki lakó számára kedvenc csemegéikből összeállított menüsorral készültek. Ottjártunkkor az úszószárnyasok tápot kaptak az ovisoktól, előtte pedig a bölények fogyaszthatták el villásreggelijüket.

Az olyan programokat nagyon szeretik a vendégek, mondta Körömi Krisztina, amikor valamilyen interakció, jelen esetben etetés közben tudják megfigyelni az állatokat, ilyenkor az állatparki gondozók is sokkal többet meg tudnak mutatni a park lakóiból.

Az Állatpark november 3-ig várja a látogatókat. Október 19-én gombaismereti börze, az utolsó napon pedig szezonzáró túravezetés lesz az Állatparkban.

Népszerű

Szakmai programok helyettesítik a karateversenyeket

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

690 éve alapították, 301 éve újratelepítették

Történelem

Nyerges Áron (hátul) (Fotó: kajakkenusport.hu) Nyerges Áron (hátul) (Fotó: kajakkenusport.hu)

Nyerges Áron aranyat nyert az ORV-n

Sport

Melis Pálné, azaz Pörka néni kilenc órában gyúrta, töltötte, főzte, kínálta a gombócokat. Melis Pálné, azaz Pörka néni kilenc órában gyúrta, töltötte, főzte, kínálta a gombócokat.

Becsületbeli ügyből ligeti Szilvanap

Turizmus

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect