Connect with us

Kiállítás

Honnan jön a fény, avagy honnan jön az ihlet?

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Szentandrási-Sós Zsuzsanna kicsit átfogalmazta a címet “honnan jön az ihlet?” kérdéssé a “Honnan jön a fény?” kiállítás megnyitóján.

Egységes kiállítás állt össze, jelentette ki az esemény háziasszonya. Szuhaj György és alkotótársai, Balikó András, Baráth Nóra, Bácskai Bertalan, Bereznai Péter, Holló Hóbel László, Kukár István, Lestyan-Goda János, Papp Zoltán, Plank Antal az együtt töltött idő alatt több technikát is el tudtak lesni egymástól úgy, hogy az egyéni stílusuk nem csorbult, sokkal inkább letisztultabbá, határozottabbá váltak ezek az egyedi jegyek.

– A művészek a tárgyi világtól, a naturától elvonatkoztatva alkották meg műveiket. Ez az alkotás egyfajta stilizálást, absztraktálást és szakralitást jelent – állapította meg Szentandrási-Sós Zsuzsanna. – A kortárs művészet értelmezése manapság kisebb vitákat vált ki, mert nem lehet meghatározni, hol van a határa.

Megfigyelhető, hogy egy-egy alkotó művei sorozatot alkotnak, amik segítségével át lehet érzeni, hogy nem a természet valósághű másolását végezzék el, hanem azt, hogy egy-egy kiragadott részletet, vagy egy-egy motívumot, kompozícióba helyezzék és ezt a kompozíciót ízlegessék, próbálgassák, akár színekkel, vagy más technikákkal, segített a művek értelmezésében a délután háziasszonya.

Szükség is volt rá, mert az alkotók nagyon sokféle technikát alkalmaztak, fotóprint, akvarell, akril, olajkép, és a hordozófelület is változó volt, ahogy a szobrok anyaga is.

Népszerű

Tanösvény-túrán a Kisfürkészek

Zöld zóna

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

71 gombafajt sikerült a túra végén azonosítani

Zöld zóna

Aszfaltozzák az Iskola utcát Csabacsűdön (Fotó: Babák Zoltán) Aszfaltozzák az Iskola utcát Csabacsűdön (Fotó: Babák Zoltán)

Új aszfaltréteget kapott az Iskola utca

Közérdekű

Kitettek magukért a kis birkózók

Sport

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2019. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect