in , ,

A NACSE elhatárolódik a Babák Mihályt lejárató szórólapoktól

Fotó: Hegedűs Éva
Fotó: Hegedűs Éva

Megváltozott az utóbbi napokban a kampány hangulata a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete szerint. Csanádi László polgármesterjelölt az október 9-i sajtótájékoztatón elmondta, egyre nagyobb teret kap a gyűlölködés, mocskolódás, amelyben semmilyen formában nem kívánnak részt venni. Célként ők a kezdetektől az összefogást határozták meg, melynek tagjai a NACSE, a You-Klub és az MSZP.

– Hozzánk mind ideológiai, mind politikai oldalról bárki csatlakozhat, ezért vagyunk színesek. Így kerek a világ. A kampányunkban azonban egy közös mindenképpen kell, hogy legyen, mégpedig a cél. Célunk az, hogy a jelenlegi városvezetést megváltoztassuk. Ezt csak csapattal lehet elérni, és csak összefogással – nyomatékosította.

Kitért az utóbbi időszakban történt megkeresésekre is. Leszögezte, saját részről azért nem fog visszalépni, mivel a 2014-es önkormányzati választásokon ezerkétszáz fő szavazott neki bizalmat. Úgy gondolja, ezeket az embereket nem hagyhatja cserben. Emellett a mérésekből az is kiderült, hogy nagyon alacsony az átszavazási hajlandóság.

Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, már csak hárman vannak talpon Babák Mihállyal szemben, de közülük kizárólag ő tud konkrét számokat felmutatni. Véleménye szerint nagyon nehéz megmondani, ki az esélyesebb, ezért a döntést az emberekre bízzák.

A folytatásban a programalapú kampányra koncentrálnak, melynek részeként minden szarvasi postaládába eljuttatták gondolataikat. Úgy tudja, írott programmal kizárólag ők rendelkeznek, amelyet a lakosság véleményét meghallgatva állítottak össze. Továbbra is arra kérik a településen élőket, osszák meg velük javaslataikat, kritikáikat, hogy ezeket beépítve tudják tervezni a jövőt.

Céljuk, hogy az újonnan megalakult testületre ne nyomja rá a bélyegét a kampányt jellemző hangulat, hanem konstruktívan, kreatívan kezdjék meg a munkát. Fikciók helyett a valóság talajára építkezve szeretnének dolgozni, amelynek megvalósulásához október 13-án kérik a választópolgárok szavazatát.

Gombár Györgyné, a NACSE szóvivője leszögezte, az írott programjukkal együtt eljutatott, Babák Mihály lejáratását célzó szóróanyaghoz semmi közük. Az utóbbi – az övékkel ellentétben – nem tartalmaz impresszumot, és mivel a választópolgárokhoz a két anyag egyszerre érkezett meg, a háttérben tudatos megtévesztést feltételez. Erre vonatkozóan már megtették az első lépést, és a Területi Választási Irodához fordultak. A bizottság a mai napon ülésezik, de tagjai elöljáróban annyit elmondtak, hogy a hiányzó impresszum mindenképp törvénysértésre utal. A terjesztőjéről nem adtak felvilágosítást, de mivel a Magyar Posta Zrt. közvetítésével került a postaládákba, rövid úton kideríthető.

Kovács Mátyás (3. sz. választókerület) az általuk készített közvélemény-kutatással kapcsolatosan elmondta, a felmérésben főként a választói magatartásra voltak kíváncsiak. Azt szerették volna tudni, hogy a Szarvason élők mit gondolnak bizonyos dolgokról. E tekintetben úgy érzik, sikerrel jártak, s ezt tükrözi a kampányidőszakban tanúsított magatartásuk is.

Hozzátették, az eredményt azért nem hozták nyilvánosságra, mert korábban egyik polgármesterjelölt sem támogatta a kutatás elkészítését. A pontos számszaki eredményeknek egyébként nem tulajdonítanak különösebb jelentőséget. Elsősorban a kirajzolódott trendeket értékelik, amely hozzájárult ahhoz, hogy „lássanak a pályán”.

Fotó: Babák Zoltán0

Honnan jön a fény, avagy honnan jön az ihlet?

Fotó: Hegedűs Éva0

Cikluszáró testületi ülést tartottak Békésszentandráson