Connect with us

Politika

Hordógurítással avatták fel a Dobó utcai útszakaszt

Hodálik Pál és Babák Mihály (Fotó: Hegedűs Éva)
Hodálik Pál és Babák Mihály (Fotó: Hegedűs Éva)

– A kicsinek is tudni kell örülni – fogalmazta meg Babák Mihály október 10-én, a Sirály utcai szakasz átadásán. A szalagátvágást megelőzően Klimaj Attila útügyi referens elmondta, a megvalósítást a közlekedés egyszerűsítése, a forgalom szervezése miatt végezték el. Emellett a felújítás a Történelmi Magyarország mértani középpontja fejlesztés című projekt meghiúsulása miatt is szükségessé vált.

Mint megtudtuk, a szakasz 71 m hosszúságú, és 3 m szélességben meglévő betonutakat köt össze. Az önkormányzat költséghatékonyság miatt ezúttal nem betonutat épített, hanem aszfaltburkolatot helyezett el. Megtörtént az útalap profilozása, kőzúzalékkal való kiékelése, ill. 5 cm vastagságú hengerelt aszfalt kopóréteg készítése, amelyhez padkarendezés is társult.

A kivitelezést a Switelsky Magyarország Kft. végezte, bruttó 2,53 millió Ft értékben.

Az egyre jobban szemerkélő esőben a második helyszínt a Dobó István utca jelentette, ahol a Csicsely Pál utca és a Rét utca közötti szakaszon a meglévő kihordott útalapra új, 3 m széles betonút került.

A műszaki paraméterekről szólva a település polgármestere elmondta, 313 m hosszú, összesen 939 négyzetméter, amelyhez 50-50 cm széles visszatömörített padkarendezés társult.

A kivitelezést a Komép Városgazdálkodási Kft. végezte, bruttó 16 millió Ft értékben. A lakosság ebből 25% önerőt vállalt, amely családonként (31 lakás) bruttó 130 ezer Ft-ot tett ki.

– Itt születtem ebben az utcában, és itt éltem le az egész életemet – árulta el Kondacs Györgyné Erzsike néni, aki a kedvezőtlen idő ellenére sok utcabelivel ácsorgott az esernyő alatt. – Ha jól számolom, ez már a negyedik próbálkozásunk, hogy legyen saját utunk, és végre sikerült. Nem volt könnyű meggyőzni egy-egy lakót, de végül két kivétellel mindenki vállalta az önrészt – idézte fel az elmúlt hónapok történéseit.

Hodálik Pál alpolgármester elmondta, a lakossági útépítés lehetőségére a Dobó utcai lakóközösség reagált a leggyorsabban. Külön köszönetet mondott Laucsik Pálnak és Kondacs Györgynek, akik helyi „helytartókként” járták végig a házakat, és próbálták meggyőzni a lakókat az útépítés szükségességéről. Mint elhangzott, a jó példa különösen aktuális kampányidőszakban, hiszen ebben az utcában pártpolitikától függetlenül mindenki tudott egy közös célért dolgozni.

Ezt követően a megjelentek egyperces néma főhajtással emlékeztek meg Antal Sándor mezőőrről, aki sajnálatos módon az útépítés befejezését már nem érhette meg.

A lakók a heves zápor ellenére sem hátráltak meg az előzetesen tervezett hordógurítástól, és a jókedvet, sikert szimbolizáló fémhengert követve tették meg első sétájukat az otthonukhoz vezető betonúton.

Népszerű

Edvin Marton a Szarvasi Vízi Színház lépcsőin (Fotó: Babák Zoltán) Edvin Marton a Szarvasi Vízi Színház lépcsőin (Fotó: Babák Zoltán)

Edvin Marton elbűvölte a szarvasi közönséget

Koncert

Dr. Pinczés István (középen), a 10 évvel ezelőtti japán-magyar hét vendégeivel a Cervinus Teátrum alulájában Dr. Pinczés István (középen), a 10 évvel ezelőtti japán-magyar hét vendégeivel a Cervinus Teátrum alulájában

Mindkettőn a víz az úr: ma Stop Band, holnap japán–magyar agrárkonferencia

Színház

Fotó: Kanti Dorottya Fotó: Kanti Dorottya

Vitamin-nap helyett családi szombat

Közösség

Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán) Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy érdeklődés kísérte a szomszédvári találkozót

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect