Connect with us

Csabacsűd

Műfüves pályát avattak Csabacsűdön

Fotó: Hegedűs Éva
Fotó: Hegedűs Éva

Bruttó 36 millió Ft-ból, tízszázalékos önkormányzati önerővel (3,6 millió Ft) épült műfüves pálya Csabacsűdön. Bár a fejlesztés nyár elejére elkészült, a gyerekek hivatalosan október 7-én, egy átadó ünnepséget követően vehették birtokukba.

Dankó Béla, az MLSZ elnökségi tagjaként rávilágított, a rendszerváltást követően sok labdarúgó pálya helyére társasházakat, bevásárlóközpontokat építettek. A vidéki sportlétesítmények, öltözők karbantartására pedig az önkormányzatoknak gyakran nem jutott elegendő forrás, így azok a legtöbbször nem feleltek meg a 21. század követelményeinek. Mindezek hatására döntött úgy a 2010-ben újjászerveződött Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége, hogy kormányzati segítséggel lehetőséget biztosít a korszerűtlen pályák felújítására és újak építésére. Mindemellett utánpótlásnevelő programok indultak el a sportág népszerűsítése céljából.

– Nagyon sokatmondó szám, hogy több mint ezer új pálya épülhetett, és több mint ezerötszáz újulhatott meg. Ez azt jelenti, hogy azokon a településeken, ahol van labdarúgás, mindenütt történt valamilyen előrelépés azért, hogy a helyiek sportolhassanak, szórakozási lehetőséghez jussanak. A legfontosabb talán, hogy a gyerekek olyan körülmények között mozoghatnak, ami motiváló lehet számukra – összegezte a program hatásait.

Hozzátette, Magyarországon sikerült megduplázni a sportolók számát valamennyi sportágat tekintve, köztük az igazolt focisták aránya is ennyivel növekedett.

Szólt arról is, hogy sok bírálat érte a programot, különösen a legnagyobb létesítményeket, a sportcsarnokokat kritizálták. Úgy véli, a két területet nem lehet összehasonlítani. Tény azonban, hogy a prevenció terén fontos szerepet játszik a sport, hiszen egészséges életmódot folytatva a jövőben kevesebbet kell költeni az egészségügyre.

Molnár József polgármester beszédében arra utalt, hogy a sport hozzásegíti az embereket az egészséges életmódhoz, ezzel együtt pozitív életszemléletre nevel.

Elmondta, a műfüves pálya a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola szomszédságában, a Csabacsűdi GYLSE telephelyén helyezkedik el, ami a jövőben gyors elérhetőséget biztosít a helyi fiatalok számára. Mellettük az egyesület felnőtt labdarúgói is rendszeresen használhatják, ami nagy segítséget jelent számukra a felkészülésben.

– 2015-ben alakult újra a csabacsűdi labdarúgás. Gyakorlatilag nulláról kezdtük az építkezést. Először egy felnőttcsapatot alakítottunk, utána utánpótlás csapatokat versenyeztettünk. Fő célkitűzésünk mindig is az volt, hogy helyiek alkossák a csapatot, és jelen pillanatban is csabacsűdi vagy csabacsűdi kötődésű fiatalokra számítunk. A felnőtt csapatunk a Megye II. osztályban játszik, jelenleg a 8. helyen – mondta el kérdésre válaszolva Gazsó Péter, a Csabacsűdi GYLSE elnöke.

Hangsúlyozta, a pálya különösen a felnőtt és ifjúsági csapat számára jelent áttörést a téli, „pockos” időszak átvészelésében. Emellett az utánpótlás korosztály is gyakrabban tarthat a településen edzéseket.

A pálya 22×42 m-es alapterületen helyezkedik el, rajta egy 20×40 m-es küzdőtérrel. A kivitelezést a Sportchampion Kft. végezte.

Az új létesítményt egy baráti utánpótlás rangadóval avatták fel, a csabacsűdi és a kondorosi fiatalok között.

Kiemelt

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. április 1.

Szarvas

Fotó: RTL Klub Fotó: RTL Klub

Evangélikus TikTok-story

Szarvas

Az Alkotmány utcai ABC feltöltött polcai ma reggel (Fotó: Babák Zoltán) Az Alkotmány utcai ABC feltöltött polcai ma reggel (Fotó: Babák Zoltán)

Kereskedelem három nappal a kijárási korlátozás bevezetése után

Szarvas

Ambrus atya emlékének ajánlották a vasárnapi szentmisét (Fotó: Hegedűs Éva) Ambrus atya emlékének ajánlották a vasárnapi szentmisét (Fotó: Hegedűs Éva)

Ambrus atyáért ajánlották fel a vasárnapi szentmisét

Szarvas

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect