in , ,

Egy nő, három férfi

Fotó: Valló Zoltán0
Fotó: Valló Zoltán

A Cervinus Teátrum Dósa Zsuzsa rendezésében kezdte meg próbálni még október 9-én, szerdán délelőtt William Somerset Maugham – Nádas Gábor – Szenes Iván Imádok férjhez menni című zenés vígjátékát. Az eredeti szövegkönyvet Nemes László fordította.

Dr. Dósa Zsuzsa művészeti igazgató, a darab rendezője köszöntötte a sajtónyilvános olvasópróbán részvevőket. Majd átadta a szót Csasztvan András igazgató úrnak, aki köszöntője után röviden beszélt a létrejövő előadásról.

Dósa Zsuzsa rendezőként mutatta be a korrepetítort Kertes Annát, aki a Győri Nemzeti Színházból érkezett a darab korrepetíciójára és Nagy Róbert színészt, akit Szarvason igazából nem kell bemutatni.

Ezután az íróról William Somerset Maugham-ról mesélt, aki 1874-ben Párizsban született és 1965-ben Nizzában halt meg, de brit állampolgárként, angol regény – és drámaíró, akinek elbeszélései is vannak. Jellemző, hogy művei az emberi természetet alapos ismerete jellemzi.

Az Imádok férjhez menni című vígjátéka 1919-ben jelent meg. Magyarul Nemes László fordította le a József Attila Színház számára. A darabhoz Nádas Gábor írt zenét és Szenes Iván dalszövegeket. 1964-ben, a bemutatón Victoriát Váradi Hédi, Bill szerepét Darvas Iván, Fredericket Bodrogi Gyula alakította.

Dósa Zsuzsa megjegyezte: Bűbájos darab, angol humorral. Nem változtat rajta, marad az eredeti kor. A darab a női természetet boncolgatja, jól megírt karakterekkel, sok helyzetkomikummal. A zeneszerző és a szövegíró dalai ismertek, nagyon sok előadó énekelte őket, e vígjáték dalai is önálló életet élnek.

A díszlet- és jelmezterveket Nagy Szilvia készítette, a koreográfus Magyari László, aminek érdekessége az, hogy nincsen tánckar, kizárólag a dalokat éneklő színészek mozgása simul majd bele az előadásba.

A szereposztással folytatta a művészeti igazgató, rendező. Victoria Szemerédi Bernadett; Bill, az első férj Timkó János; Freddie, a második férj Boronyák Gergely; Mr. Paton, Victoria rajongója Nagy Róbert; Victoria édesanyja Jónás Gabriella; Raham ügyvéd szerepében Nádházy Péter; Pogson és Monmorency szerepében Harcsa Boglárka; Denise Rigler Renáta és Taylor szerepében Balázs Henrietta.

A háttérben dolgozók a korrepetítort kivéve nem változtak: Budai Gyula, Ottlakán Renátó, Pljesovszkiné Marcsi, Salgó Balázs, Valach Vendel és Zleszik Erika a rendezővel együtt készítik elő a látványt, a hangot a nézők számára. A bemutató november 29. és 30.

A történetről és a szereplőkről a próbafolyamat alatt beszélgetünk majd.

Galambos Edit

A fotókat Valló Zoltán készítette.

Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán)0

Gyenge játékkal is hoztuk a kötelezőt

Fotó: Babák Zoltán0

Nem termett babér a korábbi NB I-es Vásárhellyel szemben