in ,

A Szarvasi FC 1905 ismét amatőr kupadöntős

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

A Szarvasi FC együttese célravezető játékkal bejutott a labdarúgó Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé. A kék-fehéreknek minimális különbséggel sikerült felülmúlniuk a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban szereplő Balkányt, ezzel pedig „két legyet ütöttek egycsapásra”, hiszen nem csak a december 4-i újabb kört várhatják, de a májusi Amatőr Kupa döntőjébe is újból bekerültek.

Szarvasi FC–Balkányi SE 2–1 (2–1)
Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, a legjobb 32 közé jutásért. Szarvas, 480 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Gálfi Flórián, Szabó Péter).

Szarvas: Kasik – Szikora, Polonszki (Bakró, 80.), Süli, Vozár – Zima, Kriska, Furár – Balogh G. (Klimaj, 56.), Farkas J., Sindel (Varga I., 89.). Edző: ifj. Somogyi János.

Balkány: Zán – Vidoven (Onisziko, 78.), Csehil, Varga B., Varga K. – Patalenszki (Petruska, 82.). Angyal, Müller, Szabó M. – Lakatos J. (Bátyi, 46.), Belényesi M. Játékos-edző: Belényesi Miklós.
Gólszerző: Szabó M. a 22., Farkas J. a 31., Kriska a 36. percben.

Sárga lap: Varga K. az 51., Patalenszki az 57., Csehil a 85., Bátyi a 86., Szabó M. a 91. percben.
A szarvasiak támadólag léptek fel, de helyzetekig nem igazán jutottak, mi több Kasiknak kellett ártalmatlanítania egy felső sarkos lövést. Később Farkas János előtt adódott komoly lehetőség, de elhibázta, a félidő közepén pedig egy kósza ellenakciót góllal zártak a vendégek, Szabó M. pontosan kivitelezett 16 méteres kapáslövésével, 0–1. A játékot tekintve szenvedett a Szarvas, de így is hamarjában összehozta az egyenlítést, miután Furár ugratta ki mintaszerűen Farkas Jánost, aki a tétovázó védők gyűrűjében, 12 méterről elgurította a labdát a kapus mellett, 1–1. Az újabb hazai találat sem váratott sokat: Kriska tört be a 16-os bal oldali csücskénél majd jobbal védhetetlen löketet küldött bal felső sarokba, 2–1.

A második félidőben a vendégek ragadták magukhoz a játék irányítását, azonban sokáig nem tudtak helyzetet kialakítani. Szűk félóra után viszont a meccs addigi legnagyobb lehetőségét hibázták el Kasik kapus bizonytalanságát kihasználva. A szarvasiak kontra akciókkal próbáltak érvényesülni, de ezek nem jelentettek különösebb veszélyt . A házigazdákat a végén Fortuna is pártolta, amikor Müller 18 méteres szabadrúgása a felső lécről hagyta el a játékteret.

Jó: Süli, Szikora, Kriska, Farkas J., ill. Zán, Csehil, Szabó M., Müller.

Ifj. Somogyi János: – Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban pedig a vendégek voltak jobbak. A szívünknek köszönhetjük a továbbjutást. Nagyon boldogok vagyunk, hogy örömet szereztünk a szurkolótáborunknak és reményeim szerint ez a továbbiakban is így lesz.

Belényesi Miklós: – Igazi kupamérkőzés volt, melyen a nézők jól szórakozhattak. Az első félidő a hazaiaké volt, a második a miénk. Talán ha több szerencsénk van, vagy a bal lábas lövésem bemegy, jók lettünk volt a hosszabbításra. Gratulálok a Szarvasnak!

Az ötödikesek0

Szlovákosok a Bolyain

Cziglédszky Marianna jobbról (Fotó: Hegedűs Éva)0

Van benne Valami