Connect with us

Csabacsűd

Večierkán Csabacsűdön

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Az ország számos településéről képviseltették magukat a szlovákok a szombaton Csabacsűdön megrendezett Večierkán.

– Régen a természet és a föld adott munkát és biztosított megélhetést őseinknek. Egyszerűen éltek, de összetartóak voltak. Rendkívül fontos részei voltak az életüknek a szokások és a tradíciók, melyeket nemzedékről nemzedékre adtak át. Néhány ezek közül feledésbe merült, de sok közülük a mai napig megőriztünk. Amikor befejeződött a munka a földeken, és beálltak a hosszú téli esték, a szomszédok látogatták egymást, večierkákon, a férfiak kártyáztak, az asszonyok beszélgettek, a gyerekek a szobában játszottak a kemence mellett – köszöntötte a Csabacsűdi Szlovák Önkormányzat és a Csabacsűdi Szlovák Kör nevében a Večierkán résztvevőket Szebegyinszki Erzsébet.

Emil Kuchár a Szlovák Köztársaság magyarországi főkonzulja hivatalába lépése óta őt ért magyarországi jó érzéseiről beszélt. Molnár József jó munkát, közös akaratot, egyetértést kívánt, ami véleménye szerint biztosítéka annak, hogy nem lesz probléma az adott szlovák közösségben, minden sikeresen megy majd a mag útján.

Csabacsűd polgármestere reményét fejezte ki, hogy a következő ciklus is olyan sikeres lesz a települési és a szlovák önkormányzat együttműködése, mint volt az korábban is.

A köszöntőket a házigazdák és a vendégek bemutatkozó műsorai követték.

Kiemelt

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. április 1.

Szarvas

Fotó: RTL Klub Fotó: RTL Klub

Evangélikus TikTok-story

Szarvas

Az Alkotmány utcai ABC feltöltött polcai ma reggel (Fotó: Babák Zoltán) Az Alkotmány utcai ABC feltöltött polcai ma reggel (Fotó: Babák Zoltán)

Kereskedelem három nappal a kijárási korlátozás bevezetése után

Szarvas

Ambrus atya emlékének ajánlották a vasárnapi szentmisét (Fotó: Hegedűs Éva) Ambrus atya emlékének ajánlották a vasárnapi szentmisét (Fotó: Hegedűs Éva)

Ambrus atyáért ajánlották fel a vasárnapi szentmisét

Szarvas

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect