in

Duplázott a Lúdas Matyi csapata a baráti kör klubestjén

Fotó: Hegedűs Éva0
Fotó: Hegedűs Éva

Régi-új helyszínen tartotta Márton napi klubestjét Szarvas Város Barátainak Köre. A találkozót ismét a Vadászkürt vendéglőbe hirdették meg, ezúttal azonban nem a belső részen, hanem a nemrégiben téliesített kerthelyiségben foglaltak helyet a vendégek. A jeles naphoz kapcsolódó libavacsora és a közöségi program nagy érdeklődésre tartott számot. Az asztalokat több mint nyolcvanan ülték körbe, akiknek a civil szervezet vezetése műsorral és meglepetés játékkal is kedveskedett.

A megjelenteket Fodor Mariann köszöntötte, majd Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna elnök lépett a mikrofonhoz. Elmondta, az év vége egy nagyon sűrű időszak számukra. Az elmúlt hetekben már megkezdték a készülődést a több mint 10 éve nagy sikerrel futó karácsonyi jótékonysági vásárra. Egy maroknyi lelkes csapat minden szerdán délután találkozik a székhelyükön, a Nap utca 24. szám alatt, és természetes alapanyagokból ünnepi díszeket, adventi koszorút és kisebb kézműves ajándékokat barkácsolnak. Az első árusítás december 1-jén, advent első vasárnapján lesz a Zenepavilonnál, azt követően pedig minden hétvégén várják a segíteni akaró embereket.

–  A jótékonyságnak kettős célja van. Az ajándékokat a bolti, kereskedelmi árnál olcsóbban értékesítve többen meg tudják vásárolni, ill. megajándékozzuk az idősotthonok lakóit és a  városban, főként a tanyavilágban élő, teljesen egyedülálló, rászoruló embertársainkat. Az ajándékcsomagok átadásakor mindig elbeszélgetünk az idős emberekkel, akiknek ez nagy örömöt jelent, hiszen télidőben olykor akár hetekig nem tudnak senkivel szót váltani – beszélt a gyűjtés mozgatórugójáról.

A felajánlásokat folyamatosan várják a Nap utcai székházukba. Ügyeletet szerdánként 14-17 óra között tartanak, de a 06/30-9450-361-es telefonszámon keresztül is fel lehet venni velük a kapcsolatot. Főként dísztárgyakat, régi nippeket, háztartási és egyéb használati tárgyakat, könyveket, játékokat várnak, de a tartós élelmiszert és édességfelajánlást is örömmel fogadják.

Az est folytatásában Harencsár László vidám pajzán történeteket olvasott fel az Egy talicska apró majom c. kötetéből, amelyek a közönséget is mosolyra fakasztották.

A libavacsorát követően a szervezők egy játékos vetélkedővel mozgatták meg az agytekervényeket. A nyolc csapat tagjai jelképesen visszaültek az iskolapadba, szókirakóztak, activityztek, merészeket tippeltek, valamint nem mindennapi feltételek mellett célba is dobtak. A mindent eldöntő feladatot egy zenei kvíz jelentette, amelynek végén kiderült, hogy a tavalyi évben győzelmet elkönyvelő csapat, a Lúdas Matyi ismét diadalmaskodni tudott.

A játékosok a fáradalmakat késő éjszakába nyúló tánccal vezették le, Bohák Péter (Pierre) közreműködésével.

0

„Liba-buli” a Gyakorlóoviban…

Csipai Csaba első gólja (Fotó: Babák Zoltán)0

Az egykapuzás eredménye Mórahalom ellen: 11–2