in ,

Bronzérmes lett Tálas Bendegúz a Hungarian Openen

Tálas Bendegúz (jobbról)
Tálas Bendegúz (jobbról)

A hazai rendezésű kvalifikációs tornán a 18 éves szarvasi versenyző már az U21-es korosztályban állhatott a dobogóra. Eredményével sportolónk a kvalifikációs rangsor élére került.

Tizenegy nemzet 114 klubjának 800 sportolója vett részt a 2019. november 9-én Szigetszentmiklóson megrendezett Hungarian Open Saman Cup nemzetközi karateversenyen. A viadal a sportolók számára válogató volt a februári, Budapesten sorra kerülő korosztályos Európa-bajnokságra. Tálas Bendegúz októberi születésnapját követően már az U21-es korosztályban versenyzett, ahol a -84kg-osok táborában rögtön jól sikerült a bemutatkozás, és szerb ellenfelét 3:1-re legyőzve a legjobb négy közé jutott.

A döntőbe jutásért folyó küzdelem során egyik bírói jelzést a küzdelem megállításának érzékelve versenyzőnk sajnos leállt, amit a korábban Eb ezüstérmes rutinos szlovák Kosa azonnal kihasznált, megszerezve a vezetést. Az eredményt Bendegúz már nem tudta megfordítani, így maradt a harmadik hely, de mivel ellenfele később megnyerte a kategóriát, így Bendegúz rögtön 2 kvalifikációs pontot szerzett, amivel a rangsor élére ugrott a 2020. évi budapesti Eb szereplésért folyó versengésben.

A szarvasi karatésok következő megmérettetése a Ljubljana Open lesz, ahová 7 versenyzővel utaznak a szarvasi harcművészek.

Ruzsinszki György

Fotó: Hegedűs Éva

Babák: Nem szűnhet meg Szarvason a mezőgazdasági oktatás

Fotó: Hegedűs Éva0

Lemondott képviselői mandátumáról dr. Babák Zoltán