Connect with us

Oktatás

Sztehlo és Schedius ösztöndíjban részesültek a vajdás diákok

A Magyarországi Evangélikus Egyház országos presbitériuma a hagyományokhoz híven idén is meghirdette a Schedius Lajos és Sztehlo Gábor tanulmányi és szociális ösztöndíjakat. A támogatást olyan diákok kaphatják, akik kiemelkedő tanulmányokkal, tehetséggel rendelkeznek és a közösségi, valamint az egyházi élet aktív tagjai. Az egyház idén összesen több mint 20 millió forinttal támogatta a fiatalokat, akik közül 104-en nyújtottak be sikeres pályázatot. Iskolánkból számos tanuló adta be pályázatát az idei tanévben is.

Az ösztöndíjak ünnepélyes átadására november 13-án Budapesten az Evangélikus Hittudományi Egyetem dísztermében került sor. Gimnáziumunk tanulóit Lázár Zsolt esperes kísérte el. Az ünnepségen Csepregi Zoltán rektor köszöntötte az egybegyűlteket. Röviden ismertette az ösztöndíjak névadóinak életútját is. Bencze András lelkész, az ösztöndíjbizottság elnöke arra kérte a diákokat, hogy mindig a legjobb tudásuknak megfelelően teljesítsenek és a magukba rejlő kincseiket ne rejtsék el. Az átadó után az egyetem melletti Evangélikus Kollégium megtekintésére is sor került.

Iskolánkból a 2019/2020-as tanévben az alábbi tanulók részesültek ösztöndíjban:

Sztehlo Gábor tanulmányi és szociális ösztöndíj: Bánfi Péter (12.C), Brachna Dzsesszika (12.A), Pribelszki Boglárka (12.C), Seregélyes Viktória (12.C)

Schedius Lajos tanulmányi ösztöndíj: Bontovics Petra (12.A), Borbély Laura (12.B), Frankó Dániel (11.B), Opavszky Márk (12.C)

Ezúton szeretném diáktársaim nevében is megköszönni a mentortanáraink segítségét, támogatását, nélkülük ez nem valósulhatott volna meg.

Pribelszki Boglárka

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Szijjártó: A Gallicoop beruház és a kanyarban előz

Gazdaság

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Indiai mese a Vízi Színházban

Színház

Boér Zsolt (k) bemutatkozik a Hunyadi játékosértekezletén (Fotó: Babák Zoltán) Boér Zsolt (k) bemutatkozik a Hunyadi játékosértekezletén (Fotó: Babák Zoltán)

Bemutatkozott a Hunyadi új edzője, Boér Zsolt

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

CMF2020: Álomból valóság

Színház

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect