in ,

Bóbita huszonnegyedik alkalommal

Fotó: Valló Zoltán0
Fotó: Valló Zoltán

A Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorlóintézménye és Bóbita Alapítványa a Szülői Közösséggel karöltve rendezte meg hagyományos Bóbita bálját, immár huszonnegyedik alkalommal, az alapításától számított huszonhat évében.

A bál fővédnöke Ft. Dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora, főiskolai tanár volt, aki minden évben örömmel tesz eleget a GFF „legkisebbek családjának” megtisztelő elhívásának.  Szarvas város legnagyobb polgári bál rendezvénye, a vendégsereg szórakoztatásán túl jótékonykodási alkalom is, amely támogatja a GFF Gyakorlóintézményének munkáját. A bál résztvevőit köszöntötte Szarvas város újraválasztott polgármestere, Babák Mihály, aki hangot adott annak az örömének, hogy a Gál Ferenc Főiskola által Szarvason fenntartott intézmények jól és még jobban teszik a dolgukat. Dr. Lipcsei Imre dékán, a Gyakorlóintézmény legközelebbi „családon belüli” partnerintézménye nevében köszöntötte azt a támogatói közösséget, azt az elkötelezett csapatot, amit a Gyakorlóintézmény testesít meg. Bíró Gyula intézményvezető, főiskolai mestertanár köszönetet mondott annak a szülői közösségnek, ami a gyermekközösséggel és a nevelőkkel mindig is „egy szívként dobbanva” teszi a dolgát, és mindezt egy jó célért, azért a „valamiért”, amit összefoglaló néven GYAKORLÓNAK hívunk. A Bóbita Alapítvány valami különleges támogatói közösség, aminek olyan remek elnöke és kuratóriuma van, akik érzik a szolgálattétel szükségességét és a mindenkori „ottlétet”. Dr. Benczéné Kardos Karola, az alapítvány elnöke, köszöntőjében elmondta, hogy az együtt tevés, az az akarat, ami mozgatja az alapítványt, teszi élővé ezt a közösséget, számtalan kis cselekedetből, valami igazán nagyot alkotva. Az intézmény igazgatója és az alapítvány elnöke köszönetajándékokat nyújtott át olyan szülőknek, munkatársaknak, akik többletmunkájukkal segítik a bál és az alapítvány mindenkori szervezőmunkáját.

A hagyományoknak megfelelően a báli műsort a Gyakorló kis és nagy polgárai szolgáltatták, megmutatva azt a táncos vidám jókedvet, ami jellemzi a Gyakorló mindennapi légkörét is – na persze nem dolgozatírás előtt-. Nyitószámként a legkisebb Gyakorló „törpcowboyok” léptek színpadra, igazi country mulatságot bemutatva. Őket követték a negyedikes kosárválogatott csapat táncosai, azzal az üzenettel, hogy hol máshol lenne jó gyereknek lenni, ha nem a Gyakorlóban. A nyolcadik osztályosok báli keringője mindig ünnepi fénypontja az ünnepi alkalmaknak, idén negyedik alkalommal léptek színre a ballagó nyolcadik osztályosok, bécsi keringő táncukkal. A táncot követően a nyolcadikos bálozók szüleiknek köszönetet mondva közösen élték meg a pillanatot, együttes táncukkal. A táncokat betanították: Gyekiczki Istvánné, Hárskuti Evelin, Dr. Budai Viktória, Kondacs Tímea, Fabóné Nagy Andrea, Faggyas Jánosné az ovisoknak, a negyedikesek táncát színpadra vitte Roszik Melinda és Prjevaráné Berényi Boglárka, míg a nyolcadikosok táncát a Szilver Művészeti Tánciskola táncpedagógusa, Huszka Péter és segítője, Gulyásné Dékán Klára nyolcadikos osztályfőnök.

Az egész estét betöltő jó hangulatról a Keszthelyről érkező Gin Tonic Zenekar gondoskodott, igazán megalapozták az est fergeteges hangulatát és a hajnalig tartó mulatozást.  Éjfél után pihenésképpen tombolasorsolás következett, ahol értékes nyereménytárgyakért izgulhattunk. A jótékonyság mellett a felhőtlen szórakozás és a közösségformálás is jelen volt, erősen érezhető az összetartás a pedagógusok és a szülők között, ami nagyban hozzájárult a bál sikeréhez is. A Bóbita Bál szervezésében megmutatkozott a gyakorlóintézményben dolgozók, a szülők, és a kuratóriumi tagok szoros együttműködése az intézménybe járó gyermekek érdekében.

Az Alapítvány és a Gyakorlóintézmény köszönetet mond minden kedves szülőnek, támogatónak, fellépőnek, segítőnek, a Pedagógiai Kar hallgatóinak, a Gyakorlóintézmény dolgozóinak, hogy az alapítvány sikeres működéséhez és a bál megszervezéséhez anyagi, tárgyi segítséget nyújtottak! A bál teljes bevételét a Gyakorlóintézménybe járó gyermekek javára fordítja az alapítvány!

Sz.Zs.

Fotó: Hegedűs Éva0

Pálinkával és süteménnyel búcsúztatták az őszt a kertbarátok

0

U7-es siker a II. Pepita kupán