in , ,

Sportszerű mérkőzéssel zárták a szezont a szomszédok

Gulyás Ádám és Szűcs Damján (Fotó: Babák Zoltán)0
Gulyás Ádám és Szűcs Damján (Fotó: Babák Zoltán)

Mindkét fél megküzdött a mély pályával, amikor szomszédvári rangadón a Csabacsűdi GyLSE a Hunyadi együttesét fogadta vasárnap. A két csapat majd mindegyik játékosa játszott már az ellenfél mezében, így szinte mindenki jól ismerte a másikat, ezért a szomszédvári rangadók keménysége helyett egy igazán sportszerű mérkőzést láthattak azok, akik ezen a szép őszvégi napon a szurkolás mellett döntöttek.

Rafaj Roland 8. percben egy bedobásból érkező labdát csúsztatott meg fejjel, ami a hosszú oldalon a kapufa belső oldaláról a hálóba pattant (1–0). Tíz perc múlva Olasz Istvánt Viszkok Csaba vágta fel a büntetőterületen belül. Benyovszki Zoltán Játékvezető a 11-es pontra mutatott. A lehetőséget az egyenlítésre Lós István használata ki (18′, 1–1).

A 23. percben Endrefalvi Erik egy az egyben maradt a kapussal, fejjel továbbította a hálóba a felé szálló labdát (2–1). Az 59. percben Rafaj Roland vállal el egy lövést jó 20-ról. Az erőből helyezett lövést nem tudta hárítani Buzás Bálint (3–1).

A végeredmény büntetőből állt be. Buzás Bálint kapujából kifutva letarolta Kasnyik Dávidot. A labda mögé ismét Rafaj Roland állt, és berúgta harmadik gólját is (4–1).

A szomszédvári rangadókhoz képest nagyon sportszerűnek minősítette mérkőzés utáni értékelőjében a hazaiak edzője, Kondacs János az összecsapást. Örömét fejezte ki, hogy megőrizték hazai veretlenségi sorozatukat, ezzel a 7. helyen zárhatták az őszi idényt.

Virág Imre a mérkőzés után kijelentette, szeret Csabacsűdre visszajönni, most végre játszhatott is. Kemény csatára, de nem presztízsmérkőzésre készültek, mondta. Nem favoritként érkeztek, de igyekeztek meglepetést okozni, de mindenképp megnehezíteni a házigazdák dolgát.

Csabacsűdi GyLSE – Békésszentandrási HMSE 4–1 (2–1)

Csabacsűdi GyLSE: Petrovics Zsolt – Pecznik Péter, Viszkok Csaba, Rafaj Roland, Kiss Gábor – Sándor János (85′ Precskó Zoltán), Sovány Pál – Gulyás Ádám (68′ András Attila Xavér), Endrefalvi Erik, Kasnyik Dávid (82′ Bákai Benjámin) – Körösfalvi Kristóf (Bobvos Richárd)
Cserék: Hudák Roland
Jók: Rafaj Roland, Viszkok Csaba, Kasnyik Dávid
Vezetőedző: Kondacs János

Békésszentandrási HMSE: Buzás Bálint – Dernovics Tamás, Kozák Balázs, Szűcs Damján, Pásztor Dávid – Lós István (56′ Seres Viktor), Tasi Norbert, Olasz István, Olasz Imre – Virág Imre, Kiss László
Cserék: Kiss Tibor, Szabó Zoltán
Jók: Kozák Balázs, Olasz István, Szűcs Damján
Játékos edző: Virág Imre

Kondacs János: Szomszédvári rangadón, egy küzdelmes, de nagyon sportszerű találkozón sikerült az értékes három pontot begyűjtenünk.

Virág Imre: Gratulálok a hazaiaknak, nekünk meg előre kell nézni.

Podani Milán (balról)

Milán duplázott 2019-ben

Fandl Ferenc (Fotó: Babák Zoltán)0

Bíró Feri története a bársonyos forradalomról