Connect with us

Színház

SLUK: 70 év 70 percben

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Az idén 70 éves a Szlovák Állami Népi Együttes (SLUK), ami Horvátországba menet egy előadás erejéig megállt Szarvason. A 70 perces különleges táncprodukcióban az elmúlt 70 év koreográfiáiból került összeállításra egy válogatás. Különböző részleteit már Szlovákia szerte táncolták, az elmúlt héten Pozsonyban egy bővített változatát, de Magyarországon először városunkban adták elő ebben a formában, aminek összeállításánál elsősorban nem a modern táncszínházi előadásaikra, hanem inkább a folklórra, a hagyományos néptáncra összpontosítottak.

– A minisztérium a Cervinus Teátrumot szlovák színházként tartja számon, amihez nem csak a színházi produkciók tartoznak, hanem például a táncszínházi produkciók is – jelentette ki Csasztvan András, a Cervinus Teátrum vezetője, majd hozzátette, hogy nagy megtiszteltetés, hogy Szarvast, és a táncra mindig nyitott szarvasi közönséget választották jubileumi műsoruk bemutatására.

Stanislav Mariser, a Szlovák Állami Népi Együttes vezetője érdekes szituációnak nevezte szarvasi fellépésük körülményeit, mert mint mondta, külföldön vannak, még szlovákoknak játszanak. A kivételes eseményre a környékbeli szlovák településekről, Tótkomlósról, Békéscsabáról, Kétegyházáról, Kardosról, Csabacsűdről is érkeztek nézők, így pótszékes teltház fogadta a SLUK-ot, ami meg is lepte a vendégeket.

Népszerű

Fotó: Szabó Emőke Fotó: Szabó Emőke

A country koronázatlan királyai – a 100 Folk Celsius

Koncert

Népzenei tehetségeinkért

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Tizennyolcan a Hunyadi első edzésén

Sport

Zajlik a bálázázás Csabacsűdön (Fotó: Babák Zoltán) Zajlik a bálázázás Csabacsűdön (Fotó: Babák Zoltán)

Már a téli tüzelőre gondolnak Csabacsűdön

Mezőgazdaság

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect