in ,

Tisztes helytállással búcsúztunk a ZTE ellen

Krnács hárítja Ikoba lövését (Fotó: Babák Zoltán)0
Krnács hárítja Ikoba lövését (Fotó: Babák Zoltán)

A papírformának megfelelően az NB I-es Zalaegerszeg jutott a labdarúgó Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé, miután kétgólos győzelmet aratott Szarvason. A remekül küzdő házigazdák a közönség biztatása mellett igyekeztek megnehezíteni a három osztállyal feljebb jegyzett ellenfelük dolgát, és a teljesítményük alapján nem érheti szemrehányás őket.

Szarvasi FC–Zalaegerszegi TE 0–2 (0–2)
Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, a legjobb 16 közé jutásért. Szarvas, 1020 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Bornemissza Norbert, Garai Péter).

Szarvas: Krnács – Medvegy, Bakró, Bozsó, Szikora (Sindel, 67.), Vozár (Polonszki, 76.) – Styecz, Kriska (Klimaj, 76.), Zima, Furár – Farkas J. Edző: ifj. Somogyi János.

Zalaegerszeg: Szemerédi – Devecseri, Golodjuk, Szépe – Sebestyén, Grumics (Hegedűs, 83.), Kiss M., Gergényi – Hudák, Ikoba, Barczi (Babati, 46.). Vezetőedző: Dobos Barnabás.
Gólszerző: Szépe (15.), Ikoba (42.).

Sárga lap: Medvegy a 66., Bozsó a 74. percben.

A Zete az első perctől támadólag lépett fel, a szarvasiak csak egy-egy ellenakció erejéig tudtak a kapujukig. Szűk negyedóra elteltével egy bal oldali szögletnél Szépe közelről fejelte le a labdát, amely a gólvonalon pattanva hullott a kapuba (0–1). A vendégek a folytatásban is lényegesen többet birtokolták a játékszert, és igyekeztek Ikoba fizikai fölényét kihasználni. A középcsatárnak volt egy ígéretes csúsztatása, amit Krnács tolt ki bravúrral a jobb alsó sarokból. Válaszul Styecz-Farkas összjáték végén utóbbi pontosan passzolt Kriskához, akinek a lövését Szemerédi hárította lábbal szögletre. A szarvasi támadó előtt hamarosan még nagyobb lehetőség adódott, de ezúttal az üresen maradt kapu mellé durrantott! Némileg váratlanul, az utolsó negyedórában beszorult a ZTE, azonban a szarvasiak próbálkozásait magabiztosan verte vissza. Sőt, a félidő végén egy kontrából a jókötésű Ikobát képtelenek voltak hatástalanítani a helyiek, a támadó jól fedezte a labdát és pár lépésről a kapuba terelte azt a védők gyűrűjéből (0–2).

A második félidőben inkább a küzdelem dominált, mintsem a játék szépsége, persze ettől még akadtak tetszetős megoldások. A lelkesen futballozó szarvasiak jól védték le a saját térfelüket és többször eljutottak a vendégek kapujáig. A 70. perctől kezdtek megszaporodni az események: sorrendben Hudák, Ikoba, Grumics, Babati, majd ismét Ikoba hagyott ki hatalmas lehetőséget, ami részben Krnács kapus érdeme is volt. Teljesen beszorult a Szarvas, Ikoba egymaga szezonra való ziccert dolgozott és hagyott ki, de azért akadt helyzet a hazaiak előtt is, akik Furár révén szépíthettek volna jó eséllyel. A nézők nem unatkozhattak, hiszen mozgalmasan alakult a hajrá is, de újabb gólt már nem láthattak.
Az eredmény és az akarás a házigazdákat dicséri, hiszen a zalaiak lényegesen több helyzetet kidolgoztak a 90 perc során.

Jó: Krnács (a mezőny legjobbja), Furár, Szikora, Bozsó, ill. Szépe, Kiss M.
Ifj. Somogyi János: – Elégedett vagyok a csapat játékával és a mérkőzéshez való hozzáállással. A lehetőségeinkhez képest a kupasorozatból kihoztuk a maximumot. Remélem, hogy az Amatőr Kupa döntőjében sikeresen fogunk szerepelni! Gratulálok a Zalaegerszegnek!
Dobos Barnabás: – Küzdelmes mérkőzésen hoztuk a kötelezőt a szimpatikus hazaiak ellen.

Bakulya Mihály

Fotó: Hegedűs Éva0

Soha nem látott mennyiségű szeretetdobozt gyűjtöttek a szarvasi gyerekek

Fotó: Hegedűs Éva0

Filmstúdióban érezhették magukat a gyerekek a zeneiskola új programján