Connect with us

Sport

Karatés sikerek Montenegróban

A csapatsportjairól is méltán híres legnagyobb montenegrói sportegyesület, a Buducnost egyesület karatésainak meghívására a szarvasi harcművészek a hétvégén a fővárosba utaztak, hogy részt vegyenek a 40. Podgorica Karate Kupán. A tornán tíz ország ötvennégy egyesületének 725 versenyzője vett részt.  A házigazda Rajko Vujosevic, aki a világbajnok szerbek edzője is volt, és 2013-ban az Eb-n öt érmet szerző magyar válogatottat is segítette igazán  kitett magáért: versenyzőinket és edzőjüket a négycsillagos Ramada Hotelben szállásolta el, ahol kényelmesen kipihenhették az utazás fáradalmait. Az eredmények alapján ez sikerült.

Először Nagy Máté lépett tatamira, aki az első körben a novemberi világbajnokságon bronzérmes helyi versenyzőt kapta ellenfeléül. Az első együttes találat után a montenegrói újabb pontot szerzett, de Máté egy fejrúgással megfordította az állást, és 4:2-re nyerte a mérkőzést. A legjobb négy között aktívabb szerepléséért 4:1-es bírói ítélettel szintén versenyzőnket hozták ki a bírók, így következett a döntő a bosnyákok legjobbjával. Itt sajnos Máté nem hozta felszínre kellőképpen kivételes képességeit, így ezüstéremmel zárt.

Frankó Dániel a junior + 76kban két magabiztosan hozott mérkőzést követően a döntőbe jutott, ahol jó tempóban bevitt ütéseivel megelőzve ellenfelét a dobogó tetejére állhatott.

A budapesti EB-re kvalifikált Tálas Bendegúz vádlijában komoly fájdalmakkal érkezett a versenyre, ami sajnos teljesítményén is megmutatkozott így nem tudta hozni mérkőzését.

Ruzsinszki Balázs a 2009-esek táborában versenyzett, ahol ellenfele a mérkőzés elején megszerezte az első találatot. A szarvasi fiú kétszer is kiegyenlített és mindent elkövetett az előny megszerzéséért, de találatai a nagy igyekezet nem voltak megfelelően kivitelezettek, így 2:2 állásnál az első szerzett pont előnyével ellenfele jutott tovább.

A csapattal tartott a korábban világranglista első Szegedi Döme is, aki látványos hárompontos akciókkal biztosította be győzelmeit.

A szarvasi karatésok a jövő héten Velencébe repülnek, hogy részt vegyenek a WKF világszervezet hivatalos ifjúsági világkupáján.

Ruzsinszki György

Népszerű

Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán) Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy érdeklődés kísérte a szomszédvári találkozót

Sport

A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Az elmúlt hét napban történt

Gazdaság

Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán) Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

Nálunk lesz látható először a Jókai Megfeszített című rockoperája

Színház

Forrás: koroanavirus.gov.hu Forrás: koroanavirus.gov.hu

18: Békés az utolsó a megyék között regisztrált fertőzöttek számában

COVID-19

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect