in ,

Szalagavató a Székelyben

0

2019. december 7-én nyolc osztály sorakozott fel osztályfőnökével a Gyulai Szakképzési Centrum Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma szalagavató ünnepségén a gyönyörűen feldíszített Alkotmány utcai sportcsarnokban.

A végzős diákok nevében Varga Angéla 12. D osztályos tanuló Müller Péter gondolataival üdvözölte a megjelenteket. A szerző gondolataihoz kapcsolódott Ozsváth Zsuzsanna igazgató asszony köszöntője is, aki örömmel mondta el a diákoknak, hogy ők az első olyan végzős csapat, akik a szeme láttára nőttek fel, és végig kísérhette, ahogyan szertelen gyermekből fiatal felnőtté váltak, ennek minden örömével és gondjával együtt. Ezért még erősebb a büszkeség és a szeretet, mint eddig; és még jobban érzi a diákok iránti felelősséget is. Megköszönte pedagógus kollégáinak is, hogy ezt a felelősséget megoszthatja velük. Kérte a diákokat, hogy viszonozzák családjuknak azt a szeretetet és büszkeséget, amelyet ők éreznek gyermekük iránt, és azt kívánta, hogy egyszer majd szülőként is legyen részük ebben az élményben. Útravalóul Victor Hugó gondolatát idézte, mely szerint: „A jövőnek sok neve van: a gyenge úgy hívja, elérhetetlen; a gyáva úgy, ismeretlen; a bátor lehetőségnek nevezi.”

Néha egy pillanat többet ér, mint egy egész esztendő

Ezután Babák Mihály, Szarvas város polgármestere üdvözölte a végzősöket és a megjelenteket, erőt, kitartást kívánt az elkövetkező vizsgákhoz.

A köszöntők után a szalagtűzés ünnepélyes percei következtek: Ozsváth Zsuzsanna igazgató asszonynak, Kohut Andrásné címzetes igazgató asszonynak, valamint az iskolavezetés tagjainak: Harmati Annamária és Laurik László igazgatóhelyetteseknek, Vincze Sándor gyakorlati oktatásvezetőnek és a kollégium vezetőjének, Frcska Zoltánnak a diákok, majd a végzős osztályok osztályfőnökeinek az igazgató asszony tűzte fel a szalagot.

Ezután a végzős diákokat egyenként szólították a színpadra, és osztályfőnökeik feltűzték nekik is a szalagot.

A hagyományt folytatva gyönyörű fehér ruhás lányok, és elegáns, frakkba öltözött fiúk bécsi keringővel nyitották meg az ünnepség második részét. A keringők koreográfiáját készítette és tanította Kereszturszkyné Sebő Rózsa, Rohonyné Urbancsok Zsuzsa tanárnők, valamint Sinka Attila tanár úr.

Az osztálytáncok sorát a 12. C osztály „Senoriták” című látványos, igazi nőies produkciója nyitotta meg. Ezután a 11. H osztály tanulói megcáfolták a műsorszámuk címét:  I can’t dance/ azaz nem tudok táncolni. De tudtak!

A 11. G osztály produkcióját az osztály tanulója így konferálta fel: Amikor „A képzelt riport egy amerikai popfesztiválról” című musical világsiker lett, mi még meg sem születtünk!  Számunkra kissé ismeretlenek voltak a dalok, így bevalljuk őszintén, nehezen barátkoztunk meg osztályfőnökünk javaslatával, hogy az osztályprodukcióhoz a musicalből merítsünk ötletet. Az osztálytánc, valamint az osztályfőnök (Czerjak Pál) és Vida Boglárka éneklése nagy sikert aratott.

A műsorszámokat a 12. D osztály „12-es D csatorna esti műsora” zárta. A táncban minden stílus megtalálható volt. A próbáik lázasan teltek, de ennek köszönhetően még jobb közösséggé kovácsolódott az osztály, amit érezni is lehetett a produkció során.

Az osztálytáncok után a záró keringő következett. A nyitókeringőhöz hasonlóan ismét tizenhat keringős pár táncában gyönyörködhettek a vendégek.

Ezután a műsorvezetők színpadra szólították a keringőt táncoló lányok mindegyikét. Légrádi Blanka „Máté Péter: Most élsz” című dalát énekelte, még a keringős lányok fehér ruhája világított az UV fényben. Ezután a finálé következett, valamennyi végzős együtt énekelte a Republic: Ezek voltunk nemrég című dalát.

A szalagavató a diákok–szülők közös táncával zárult és csak remélni tudjuk, hogy örök emlék maradt valamennyi résztvevő számára.

Laurik László igazgatóhelyettes

Fotó: Babák Zoltán0

Szajkó és Fokos együtt a színpadon

Fotó: Hegedűs Éva0

Bukfenceztek, cigánykerekeztek, fekvőtámaszt nyomtak a gyerekek a télapónak