Connect with us

Szarvas

Idén is jó helyre került az MSZP Jézuskájának ajándéka

Fotó: Hegedűs Éva
Fotó: Hegedűs Éva

Az MSZP teherautója lassan magától odatalál a Fő téri Általános Iskola belső parkolójához, hiszen a párt helyi szervezete már ötödik éve segíti az ide járó gyerekeket. A csomagtartóból először a piros lufik kandikáltak ki, amik mögött már ott sorakoztak a főként tartós élelmiszereket, játékot és édességet tartalmazó dobozok. Volt, aki két zsák színes labdát kapott a hóna alá, míg egy másik segítő rágcsálnivalóval megrakott szatyrokkal sietett az átmenetileg raktárként szolgáló tanterem felé.

– Rengeteg leszakadó család van. Azt tapasztaljuk, hogy lassan kettészakad a társadalom. A kisebbik része gazdagodik, a nagyobb hányadnak pedig, főleg a vidéken élőknek, egyre nehezebb. Több éven keresztül vittük a Szlovák Általános Iskolába a felajánlásokat, aztán váltottunk. Úgy éreztük, ebbe az intézménybe járnak a legszegényebb gyerekek, ezért itt van a legnagyobb szükség a segítségre – árulta el Czesznak János választókerületi elnök a helyszín kiválasztásának okát.

Mint megtudtuk, már az elmúlt hónap elején felhívást intéztek a lakossághoz azzal a kéréssel, hogy lehetőségeikhez mérten tárgyi vagy anyagi felajánlással támogassák kezdeményezésüket. Az akció koordinátora Králikné Molnár Anna, a párt szarvasi vezetője volt, aki elmondta, fontos számukra, hogy a gyerekeknek szép legyen a karácsonyuk.

A teherautónyi csomagot szarvasi, békésszentandrási és csabacsűdi barátaikra támaszkodva gyűjtötték össze, valamint több vállalkozás is melléjük állt. Akadt olyan támogatójuk is, aki anyagilag segítette a kezdeményezést, az összegből pedig tartós élelmiszert vásároltak.

– Minden család költségvetését megterheli az ünnepi időszak. Ahol egyébként is kevés van, ott különösen nehéz. Hiába próbál egy család kompenzálni ezekből a hátrányokból, sajnálatos módon nem nagyon lehet – beszélt Rejtő Csaba igazgató az intézménybe járó gyerekek szociális helyzetéről. – Szerencsére nem csak az MSZP támogatja az iskolát, hanem nagyobb cégek is rendszeresen juttatnak el hozzánk adományokat, elsősorban a Tehetség és Siker Alapítványon keresztül. Ezzel együtt azt is tudjuk, hogy a gyerekeknek a szülinap és névnap mellett a karácsony a legnagyobb ünnep, ezért nagyon sokat jelent számukra ez a segítség – fejezte ki köszönetét a felajánlóknak.

Különösen örült a nagy mennyiségű tartós élelmiszernek, ami vélhetően nagyon kelendő lesz. A Fő téris gyerekek legnagyobb hányada ugyanis – jövedelmi viszonyoktól függően – gyermekvédelmi támogatásban részesül, ezért ingyen étkezik.

Hangsúlyozta, az iskolába jelenleg 104 gyerek jár, akik vélhetően valamennyien részesülhetnek az MSZP Jézuskájának ajándékából.

Népszerű

Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán) Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy érdeklődés kísérte a szomszédvári találkozót

Sport

A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Az elmúlt hét napban történt

Gazdaság

Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán) Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

Nálunk lesz látható először a Jókai Megfeszített című rockoperája

Színház

Forrás: koroanavirus.gov.hu Forrás: koroanavirus.gov.hu

18: Békés az utolsó a megyék között regisztrált fertőzöttek számában

COVID-19

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect