in ,

Alföldi lányok is elbírnak a hegyekkel

Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia0
Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia

Nyári Krisztina Szarvas szülötte. Itt járta iskoláit, a Vajdában érettségizett, majd a békéscsabai tanítóképzőben végzett, 2012-ben került Pestre tanítani. Édesapja, Nyári Miska bácsi mind a mai napig Szarvas sportéletének megkerülhetetlen alakja, mindenki ismeri.

Kriszti Pesten rákapott a mountain bike-ozásra. Azóta rendszeresen teker. Munkába is kerékpárral jár, és indul versenyeken. Még 24 órás montiváltóban is volt csapattag. Edzeni a Mátrába járnak hétvégenként vagy a budai hegyekbe. Télen, ha már nagyon hideg van, akkor a spinning edzéseken tartja magát formában. 2020-ban már egyesületi háttérrel, támogatással fog versenyezni, csatlakozott a Team CoachKuzma egyesülethez, “látnak benne fantáziát :-)”.

– Baráti társaságunkból többen montiztak, így kaptam kedvet hozzá. Alföldiként, a sík terephez szokva, eleinte megszenvedtem az emelkedőket, de egyre jobban belejöttem. Korábban csak kísérőként mentem a versenyekre, de magával ragadott a hangulat, és két éve én is rajthoz álltam. Innen kezdve nem volt megállás, a lejtőn pláne nem 🙂. Szezonban 10-12 versenyen is részt veszek. A Top sorozatban Mini távon indulok, Versenyenként változó a táv, átlagban olyan 20 km. A montizás hegyek völgyek között zajlik, turista vagy erdészeti utakon, gyönyörű tájakon, sokszor természetvédelmi területeken, amit csak a verseny idejére nyitnak meg.

Tavaly először nevezett a Top Maraton versenysorozatába. A montis világban ezt a megmérettetés sorozatot jegyzik a csúcson. Öt verseny alkotja: Balaton Mountain Bike Maraton (Balatonfüred), Specialized Maraton (Szilvásvárad), a Crosskovácsi Maraton (Nagykovácsi), a Bükk Maraton (Felsőtárkány) és Mátra Maraton (Mátraszentistván). A versenyt 4 távon több kategóriában hirdetik. A helyezésekért pontok járnak.

Kriszti tavaly csak két versenyen indult, így 3. lett a master3 kategória mini távján. Idén mind az öt futamon indult, három 1., egy 2., és egy 3. hely pontjai alapján 1420 ponttal megnyerte az összetett versenyt. A Top sorozatban egy másik szarvasi, Blastyákné Fekécs Szilvia is indult, ő 2. helyen végzett a rövid táv master3 kategóriában. Vele még vissztérünk később arra, hogy szeretett bele ebbe a sportba.

“Alföldi “lányok” is elbírnak a hegyekkel 🙂”, zárja online interjúnkat Kriszti.

0

Jóembert keres(t)ünk, jóembereket találtunk…

Fotó: Hegedűs Éva0

Idén is jó helyre került az MSZP Jézuskájának ajándéka