in ,

Elvarázsolta saját szerzeményeivel a közönséget az ART zenekar

Az ART zenekar (Molnár János, Nánási Attila, Czibulya Zsuzsanna (Fotó: Hegedűs Éva)0
Az ART zenekar (Molnár János, Nánási Attila, Czibulya Zsuzsanna (Fotó: Hegedűs Éva)

Nem tudni, hogy az ünnepvárás, a szarvasi előadók személye vagy a megzenésített versek jelentették a vonzerőt, tény azonban, hogy vasárnap este szinte teltházas nézőtér fogadta az ART zenekart. A Czibulya Zsuzsanna (hegedű), Nánási Attila (gitár, ének) és Molnár János (gitár) alkotta trió még nyáron, a zenepavilonos estéket követően határozta el, hogy egy sokkal személyesebb oldalát is megmutatja a közönségnek. A rockdalfeldolgozások után ezúttal saját tollból származó dalokat és megzenésített verseket játszottak, melyekben az élet, a természet és szerelem hármasegységét járták körbe.

– Régóta írok dalokat. Először csak akkordozgattam magamban a gitáron, majd amikor megtudtam, hogy Jani (Molnár János – szerk.) is zenésített meg Ady, Juhász Gyula verseket, eljátszottuk egymásnak a szerzeményeinket. Akkor fogalmazódott meg először bennünk, hogy akár egy koncertet is adhatnánk ezekből a dalokból – emlékezett vissza Nánási Attila, a formáció legifjabb tagja az első lépésekre. – Persze is próbálkoztam versmegzenésítésekkel, de nekem valahogy nem igazán ment. Engem inkább mindig is a saját gondolatok mozgattak. Úgy tudok igazán jó dalt írni, hogyha magamból adok valamit – beszélt a nevéhez fűződő darabokról.

Érdekességként elmondta, apró mozaikokból rakosgatja össze szerzeményeit. Először általában egy kis szövegrész születik meg, amihez zenét komponál, majd újabb szálakra fűzi fel a gondolatmenetet. Vallja, a zene számára az a kifejezőeszköz, amelyen keresztül a legjobban meg tudja fogalmazni az érzéseit.

Legalább ennyire nagy szerepet játszik az életében a színház. Elsőként 2016-ban láthatta őt a közönség a Vígszínházban, a Dés-Geszti és Grecsó Krisztián által színpadra állított Pál utcai fiúk című musicalben. Később elvégezte a Nemes-Nagy Ágnes Színitanodát is. Újabb és újabb szerepek találták meg, jelenleg hat darabban játszik a fővárosi teátrumban.

– Engem Molnár tanár úr kért fel, hogy csatlakozzak hozzájuk, amikor szükségét érezte, hogy legyen egy dallamhangszer is a két gitár mellett. Nagy örömmel vettem a megkeresést, mert nagyon tehetséges embereknek tartom mindkettőjüket. A próbák rengeteg energiát adnak, és sok ötletet merítek a munkájukból, a zenei és világfelfogásukból. Ez egy pozitív kisugárzás, ami mindannyiunkra átterjed, és reméljük, hogy a közönségre is hatással lesz – vélekedett a közös munkáról a később csatlakozó zenepedagógus.

Czibulya Zsuzsanna elmondta, a hegedűszólam kidolgozását a fiúk rá bízzák, de mindig adnak támpontokat, ötleteket. Bár némileg különbözik a zenei ízlésük, megtalálták a közös hangot és a stílusbeli hasonlóságokat.

– Inkább lassú, elbeszélő nótákat írok, és ilyeneket is hallgatok. Egy kicsit ritmusosabbak lesznek talán Attila számai, noha szerintem az ő stílusa is kicsit ebbe az irányba mutat. Szeretnénk egy szép ünnepi hangulatot teremeteni, s a dalok segítségével közelebb hozni mindenkit a karácsony valódi üzenetéhez – árulta el a kezdés előtt néhány perccel az együttes vezetője.

A koncerten ismert szerzők mellett Ürögdi Ferenc, korábbi szarvasi református lelkipásztor gondolatai is felcsendültek, zárásként pedig a karácsony is megérkezett a Fő téri Általános Iskola dísztermébe.

0

Gyakorló-s kert

Szarvasi Polgármesteri Hivatal

Még lehet pályázni fűtéstámogatásra