in ,

Szokás szerint Bogár Gabival zárjuk az évet

Bogár Gábor zsinórban hetedszer nyeri meg a szilveszteri futást (Fotó: Babák Zoltán)0
Bogár Gábor zsinórban hetedszer nyeri meg a szilveszteri futást (Fotó: Babák Zoltán)

Ha a körcsúcs nem is forgott veszélyben, a részvételi rekord megdőlt Szarvason, az év utolsó napján megtartott hagyományos szilveszteri futáson. Idén 208 sportember búcsúztatta futással az esztendőt, ami 34 nevezővel múlta felül a 2018-as létszám csúcsot.

Bizonyára a korábbi évek kiváló hangulatú rendezvényei is közrejátszanak abban, hogy évről évre növekszik az indulók száma. A szervezők felhívásának eleget téve, egyre többen vágtak az etapnak jelmezben, vagy a vidám alkalomhoz illő ruházatban.

A rajtot délelőtt 10 órára időzítették a Járási Hivatal elé, ahonnan a mezőny a Bethlen – Jókai – Petőfi – Damjanich – Bocskai – Jókai – Árpád utcák által alkotott két négyszöget bezárva tért vissza a kiindulópontra. A 2900 méteres távot a válogatott kajakos, Bogár Gábor teljesítette leggyorsabban. A 9:47 perces időeredménye 14 másodperccel elmaradt ugyan a tavalyi „körrekordjától”, de ezzel zsinórban hetedszer is a legjobbnak bizonyult. Nem sokkal lemaradva, másodikként is egy korábbi kajakos, Nyemcsok Máté ért célba, a leggyorsabb női futónak pedig Hudák Alexandra bizonyult.

A célban a résztvevők egy-egy tábla csokoládét vehettek át Babák Mihály polgármestertől, illetve a képviselő-testület megjelent tagjaitól. A kategóriánkénti első három helyezett egy-egy üveg alkohol tartalmú, illetve azt nélkülöző pezsgő is megillette az eredményhirdetéskor.

Hetedik győzelme után Bogár Gabit kérdeztük, hogy érezte belülről a versenyt, illetve mit mutatott a karjára erősített fedélzeti számítógépe.

Reggel még Csongrádon ébredt, autóba ült, és 10-kor rajthoz állt, árulta el. Nem akarta megszakítani a sorozatot, és ha már így esett sorozatban hetedszer is megnyerte a szilveszteri futást.

Az idei 2900 métert 9 perc 47 másodperc alatt, átlagban 172-es pulzus mellett tette meg. Arra a kérdésünkre, hogy kellett-e erre a távra készülnie, vagy csak kijött a csövön, elárulta, erre nem készült, valóban csak úgy kijött a csövön. Most, a téli alapozó időszakban futás, úszás, crossfit, nagysúlyos konditermi edzések zajlanak. A futóedzéseknél az alacsonyabb intenzitású 8-10-12-13 kilométeres, és intenzívebb, 8×1000 méteres rövid pihenőkkel megszakított távok váltják egymást. A mai távot a hosszú- és a rövidtávú edzések közül inkább az utóbbiakhoz hasonlította.

– Az ezresekhez sokkal közelebb áll. Majd hogy nem ez a háromezer méter egy sprinttáv – állítja. A sprint olyan jól sikerült, hogy már mikor a célba ért, még mindig nem fordult rá senki a célegyenesre.

– Nem akartam megszakítani a sorozatot, de egyszer úgyis jön valaki, aki gyorsabb lesz – mondta mosolyogva. Versenyző, tudja, hogy mindig jön egy jobb, igaz, Gabi még csak februárban lesz 26, szóval van még benne tartalék.

Korosztályonkénti dobogósok

10 év alatt. Lányok: 1. Dér Zorka (Budapest), 2. Hanzel Judit, 3. Várnagy Vivien. Fiúk: 1. Gyurcsik Balázs, 2. Tímár Nándor, 3. Kovács Zétény.

10–14 évesek. Lányok: 1. Bíró Csenge, 2. Patay Hanna, 3. Rakusz Hanna Rezeda (Budapest). Fiúk: 1. Velencei Boldizsár, 2. Kiss Ákos, 3. Cziglédszky Barnabás.

15–18 évesek. Lányok: 1. Majoros Flóra, 2. Bakró Szabina, 3. Nyerges Adél. Fiúk: 1. Molnár Előd, 2. Pusztai Botond, 3. Nagy Pál.

19–40 évesek. Nők: 1. Hudák Alexandra, 2. Nagy Ivett Nóra, 3. Mári Petra (Csabacsűd). Férfiak: 1. Bogár Gábor, 2. Nyemcsok Máté, 3. Molnár Ábel.

41–60 évesek. Nők: 1. Kissné Balogh Tünde, 2. Dr. Daniné Kiss Beáta (Budapest), 3. Szűcs Eszter. Férfiak: 1. Kiss Zoltán, 2. Riesco Marco (Madrid), 3. Medvegy István.

60 év felett. Nők: 1. Mihály Zoltánné. Férfiak: 1. Sebők György, 2. Stefancsik Tibor, 3. Melich Pál.

Különdíjasok. Legfiatalabb futók. Németh Endre (2013), Benke Zara (2015)

Legtapasztaltabbak: Mihály Zoltánné, Melich Pál (1945)

Legötletesebb jelmezek. Nők: Patay Panna, Szécsi Panna, Szécsi Emma, Patay Sára, Patay Réka. Férfiak: Szerb Milán, Delej csapat, Harsányi Botond.

Bakulya Mihály & Babák Z

A képek innen letölthetők és saját célra felhasználhatók.

Fotó: police.hu

Szarvason balesetnél helyszíneltek a rendőrök

Szemerédi Bernadett és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán)0

Kabaréval zárta az évet a Cervinus