in ,

Terítéken a Gallicoop új prémium pulykamelle

Czesznak Ilona (Fotó: Babák Zoltán)
Czesznak Ilona (Fotó: Babák Zoltán)

Még 2019. szeptember 10-én vehette át a Parlamentben az Érték és Minőség Nagydíjat Garai András, a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. marketing-vezetője, és Czesznak Ilona, a gyártmányfejlesztési osztály vezetője. A díjat Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke és Potápi Árpád, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára adta át.

Farkas Sándor, Czesznak Ilona, Garai András és Potápi Árpád (Fotó: emin.hu)
Farkas Sándor, Czesznak Ilona, Garai András és Potápi Árpád (Fotó: emin.hu)

A közelmúltban Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. elnöke és Czesznak Ilona a szarvasi sajtó számára is bemutatta terméküket. Mint kiderült, ez csak az egyik első eleme annak a Gallicoop prémium termékcsaládnak, amire egész brandet szeretnének építeni a cégnél.

A termékről szólva Czesznak Ilona elmondta, olyat szerettek volna alkotni, ami az átlagos sonkák közül kiemelkedik, ezért aztán gondosan válogatott egész mellekből állítják elő, ami egy hosszabb idejű speciális pácoláson esik át, majd kézzel hálózzák, hőkezelik. A folyamat végén rákerül az a speciális bevonóanyag, ami megadja a termék jellegét, ízét, színét, és figyelemfelhívó külsejét. Ezt egy utóhőkezeléssel rászárítják, leveszik a hálót, csomagolják és mehet a polcokra. A készítés folyamán a hőkezelés hatására a pulykamellből távozik a pácolással bevitt vízmennyiség, így 116 gramm nyers mellből lesz 100 gramm késztermék.

– Szerettünk volna egy igazán prémiumkategóriás terméket kifejleszteni, ami minden vásárló számára felkelti a figyelmet. Ez nem csak egy nagyon magas hústartalmú prémium termék, hanem az egészségtudatos táplálkozást választóknak, illetve a kényelmi termékeket preferálóknak is ugyanolyan fontos lehet, mert ezzel a termékkel akár főételként egy főzelékre, vagy egy rizses egytálételre, de akár egy salátára rákockázva egyaránt minden szakács kedvére tehetünk – foglalta össze a termék előállításának filozófiáját Czesznak Ilona.

Hozzátette, azok számára, akik egészségtudatosan táplálkoznak, vonzó lehet, hogy alacsony zsírtartalma, magas fehérjetartalma miatt könnyen az étrendjükbe tudják illeszteni akár hidegen fogyasztva is.

Bevezetés alatt van még a termék, de nagyon jók a visszajelzések mind a konyhák, mind a szállodák részéről is, de több áruházlánc akciójában, így a LIDL hazai termékpalettáján is szerepel. Kihangsúlyozta, hogy összefogott csapatmunka vezetett a sikerhez, ami így a tulajdonosok, a gyártmányfejlesztők és az üzem közös eredménye.

0

Angol versenyeken a benkások

0

„Jeges Mackó” Kuckó a Gyakorlóoviban