in ,

Végleg Újkígyósra került a Csery-kupa serlege

Fotó: Keller Dávid0
Fotó: Keller Dávid

Az újkígyósi öregfiúk sikerével zárult Szarvason a 18. alkalommal megtartott Ifj. Csery István Öregfiúk Kézilabda Emléktorna. A címvédő kígyósiak újabb elsőségüknek köszönhetően végleg vitrinjükbe zárhatják a díszes serleget, a házigazdák pedig jövőre újabb trófeát kell biztosítaniuk a folytatáshoz.

A hagyományt őrizve négy férfi és két női csapat lépett parkettre szombaton az Alkotmány utcai sportcsarnokban. A torna nyitó találkozóján az Orosháza a félidőben még 3 góllal vezetett a házigazdák ellen, végül azonban a szarvasiak fordítottak (20–19). Ezután a címvédő Újkígyós egy félidő alatt lerendezte a Mezőhegyes elleni meccsét 29–16. A határvárosiakat a hazaiak is magabiztosan múlták felül (25–18). A folytatásban az Orosháza szorongatta meg a Kígyóst, melyet a 7 gólos Fekete László vezérelt 24–21-es sikerre. Az Orosháza–Mezőhegyes (30–12) csata bronzérmet jelentett az orosháziaknak, a két veretlen együttes összecsapásán is nagy különbség mutatkozott. Az Újkígyós 29–18-ra verte a házigazdákat, ezzel pedig örökös tulajdonába került a serleg.

A férfi csapatok mellett edzés gyanánt két NB II-es női alakulat is pályára lépett. A Szarvasi NKK nem bírt a szomszédvári Mezőtúri AFC gárdájával (29-31). Végig szoros volt a csata, jelentős előnyt egyik csapat szem tudott szerezni. Összemérte tudását a két klub U15-ös korosztálya is, ahol 24–17-es hazai siker született.

A Vadászkürt Vendéglőben megtartott eredményhirdetést megelőzően a jelenlévők néma főhajtással emlékeztek meg azokra a kézilabdásokra, akikkel korábban együtt játszottak, de már nem lehettek közöttük, így Janurik Györgyre, Valastyán Albertre, Gyemengyi Péterre, Melis Sándorra, Tóth Pálra és Szabó Károly tanár úrra.

A XVIII. Ifj. Csery István-emléktorna végeredménye: 1. Újkígyós 6 pont, 2. Szarvas 4, 3. Orosháza 2, 4. Mezőhegyes 0. Különdíjasok. Legjobb kapus: Gyurcsán László (Szarvas). Legjobb mezőnyjátékos: Lovász Attila (Mezőhegyes). Gólkirály: Fekete László (Újkígyós) 24 találattal. Legidősebb játékos: Szöllősi Béla (Orosháza). Jancsó Mihály felajánlása révén ajándékot vehetett át a két játékvezető, Demartsik Ferenc (Orosháza) és Medovarszki Pál (Békéscsaba) is. Az öregfiúk legközelebbi randevúját március 15-én az orosházi Tóth Tamás-emléktorna jelenti majd.

Ny. M.

Fotó: Keller Dávid

Lukoviczky György és Bobvos János (Fotó: Hegedűs Éva)0

Harmincéves az újjáalakult békésszentandrási Ipartestület

Csanádi László, Gombár Györgyné és Kovács Mátyás (Fotó: Hegedűs Éva)

A testületi ülés döntéseit véleményezte a NACSE