in

Lehet még jelentkezni az ingyenes Személyes Vállalkozói Mentorprogramba

A mikro-, kis- és középvállalkozások alkotják a gazdaság gerincét, ezért a szektor megerősítése a kormányzat alapvető érdeke. Ennek megfelelően indult útjára tavaly februárban az Országos Vállalkozói Mentorprogram, amelynek az egyik legfontosabb alprojektje a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány által menedzselt Személyes Vállalkozói Mentorprogram. Az ingyenes programba mentornak és mentoráltnak egyaránt lehet még jelentkezni.

A személyes vállalkozói mentorálás során egy tapasztalt, kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkező sikeres és megbecsült vállalkozó osztja meg a tudását, tapasztalatait és bölcsességét egy olyan vállalkozóval, aki szeretné dinamizálni, növekedési pályára állítani a vállalkozását, és ehhez szeretne külső segítséget (egy „külső szemet”) igénybe venni. Külföldi tapasztalatok azt mutatják, hogy a tudásátadásnak az egyik leghatékonyabb módja a mentorálás.

A programba három vállalkozói csoportból vár lehetséges mentoráltakat a SEED Alapítvány: a női vállalkozók, a 35 év alatti fiatal vállalkozók és a generációváltás előtt álló családi vállalkozások köréből. A vállalkozás méretét tekintve nincs megkötés, egyéni vállalkozások, mikrovállalkozások is jelentkezhetnek. A lényeg az elszántság, az elkötelezettség, a vízió. Fontos, hogy a vállalkozás már eljusson egy olyan szintre, ahol felmerül a kérdés: Hogyan tovább? Ennek a kérdésnek a megválaszolásához nyújt segítséget a program a tapasztalt mentorok segítségével.

Mentornak olyan vállalkozók jelentkezhetnek, akik legalább ötéves vállalkozói tapasztalattal rendelkeznek, van jártasságuk minimum ötfős mikro-, kis- és középvállalkozás működtetésében, és kiterjedt kapcsolatrendszerrel tudják segíteni a mentoráltakat. A szakmai kvalitásokon túl fontos, hogy a mentor hiteles, nyitott, elfogadó, konstruktív, kreatív és empatikus legyen.

A Személyes Vállalkozói Mentorprogramról részletek a www.vallalkozztudatosan.hu oldalon találhatók, és ugyanitt lehet jelentkezni is a programba.

Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara – sajtó

Fotó: Babák Zoltán0

U19 futsal bronz a megyei döntőről

Az összefogásban látja a változás lehetőségét az MSZP