Connect with us

Szarvas

Mégsem lesz csoportos létszámleépítés a Szirén Ruházati Kft.-nél

A Szirén épülete (Fotó: Babák Zoltán)
A Szirén épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Az utóbbi hetekben elterjedt híresztelésekre reagálva Kiss Attila önkormányzati képviselő a legutóbbi testületi ülésen interpellációt nyújtott be. Értesülései szerint a Szirén Ruházati Kft.-nél csoportos létszámleépítésre lehet számítani, amiről tájékoztatást kért a polgármestertől. Erre reagálva az önkormányzat azonnal levelet írt a Békés Megyei Kormányhivatalhoz, és információt kért az ügyben.

A február 7-i sajtótájékoztatón Babák Mihály polgármester megosztotta a közvéleménnyel dr. Takács Árpád kormánymegbízott válaszát. E szerint a cég január 16-án – a jogszabályban foglalt kötelezettségének eleget téve – 35 főre vonatkozóan csoportos létszámleépítési döntést jelentett be a Békés Megyei Kormányhivatalhoz. Ez 31 fő fizikai dolgozót és 4 fő szellemi foglalkozásút érint. A tervezett létszámleépítés indokaként a munkáltató a külföldi kereslet csökkenését határozta meg.

A levélben olvasható továbbá, hogy a bejelentést követően haladéktalanul felvették a kapcsolatot a munkáltatóval a kialakult helyzet mielőbbi megoldása érdekében. Január 20-án a Foglalkoztatási Osztály, valamint a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály munkatársai személyesen tájékoztatták a cég vezetőjét a jogi, szolgáltatási és támogatási kérdésekben. A munkáltatóval történt egyeztetés alapján, az érintett munkavállalók részére csoportos tájékoztató szervezését kezdték meg. Ígérték továbbá, hogy mindent megtesznek a munkavállalók munkaerőpiaci helyzetének mielőbbi megoldása érdekében.

A település vezetője hozzátette, eddigiekben sem a cég, sem a dolgozók részéről nem érkezett megkeresés az önkormányzat felé. Felajánlotta a csoportos létszámleépítésben érintett személyeknek, hogy a helyi rendeletekben foglaltak szerint minden lehetséges segítséget megadnak. Kérte továbbá az ott dolgozókat, hogy szükség esetén vegyék fel a kapcsolatot a Hatósági és Szociális Osztállyal, vagy keressék őket személyesen a Polgármesteri Hivatalban.

Az egymással ellentmondásos információk miatt a mai napon telefonon megkerestük Samu Tamást, a Kft. ügyvezetőjét is. Noha megerősítette, korábban felmerültek olyan nehézségek, ami esetlegesen csoportos létszámleépítést vont volna magával, mára a helyzet megváltozott. Kötelezettségének eleget téve időben – 60 nappal korábban – bejelentést tett a kormányhivatalnál, és erről a dolgozókat is tájékoztatta.

Nyomatékosította, időközben sikerült a problémát áthidalni, vagyis jelen állás szerint a cég anyagi helyzete stabil, és nincs szó csoportos létszámleépítésről.

Népszerű

Fotó: Gallicoop Instagram Fotó: Gallicoop Instagram

Nyári pulykamell télen

Ajánlatunk hétvégére

Nappalozó erdei fülesbagoly a Tessedik Sámuel Múzeum melletti nyírfán (Fotó: Babák Zoltán) Nappalozó erdei fülesbagoly a Tessedik Sámuel Múzeum melletti nyírfán (Fotó: Babák Zoltán)

Városlakó erdei fülesbaglyok Szarvason

Zöld zóna

A fotó a Tessedik Sámeum Múzeum gyűjteményéből származik A fotó a Tessedik Sámeum Múzeum gyűjteményéből származik

Ünnepek múltán az ünnepekről

Szarvas

Fotó: Dr. Bencze Tamás Fotó: Dr. Bencze Tamás

Motorozik a család

Sport

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Kategóriák

Friss

Connect