in ,

Kifordítja négy sarkából a farsangot a művészeti iskola

Körösparti Ágnes (Fotó: Hegedűs Éva)
Körösparti Ágnes (Fotó: Hegedűs Éva)

Újragondolta és saját arculatára formálta a farsangot a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola. Február 21-én egyebek mellett könnyűzenével, televíziós műsor által ihletett drámajátékkal és kvízzel várnak mindenkit a Fő téri Általános Iskola dísztermében. Az idén útjára indított rendezvény alapötletét az adta, hogy az ünnepkör rendkívül népszerű a gyerekek körében, eddig azonban főként a köznevelési intézmények jelentették a mulatságok helyszínét.

– Az iskolánkban négy művészeti ág van jelen, ezért valamennyinek szeretnénk teret adni. Sokan tudják, hogy nálunk milyen színes kínálatból válogathatnak a növendékek, mindazonáltal az összeállított programokkal szeretnénk egy eddig kevésbé ismert arcunkat is megmutatni – árulta el sokat sejtetően Körösparti Ágnes igazgatónő.

A részletekről szólva elmondta, a zenész kollégák péntek este kizárólag könnyűzenei slágerekkel szórakoztatják a közönséget, ezzel is azt sugallva, hogy az intézmény mindenféle stílusra nyitott. Emellett a Beugró c. népszerű televíziós műsort alapul véve szórakoztató szituációs játékokat mutatnak be, amelyben számítanak a vendégek aktív közreműködésére is. Azzal sem árulnak zsákbamacskát, hogy mind a felnőttekre, mind pedig a felnövekvő generációra gondoltak, bízva abban, hogy sok-sok mókás helyzetgyakorlat elevenedik meg a színpadon.

A díszterem egyik sarkában a képzőművészeti tanszak pedagógusai kapnak helyet, akikkel közösen egész este álarcokat, farsangi díszeket lehet készíteni. S bár nagy örömmel fogadnak minden jelmezest, azoknak sem kell aggódniuk, akik megfeledkeznek a maskaráról. A szervezők a program ideje alatt arcfestésről is gondoskodnak, amely az előzetes tapasztalatok alapján különösen nagy népszerűségnek örvend.

Aki azonban mégis mer nagyot álmodni, annak érdemes Ludwig van Beethoven bőrébe bújnia. A bécsi klasszikus zene egyik legnagyobb alakja ugyanis kereken 250 éve született. A jubileum ihlette azt a jelmezversenyt, amelynek keretében keresik a forgatagban a híresség modernkori hasonmását.

Mint megtudtuk, a farsangi forgatag során rövid, kb. 20 perces blokkok váltják egymást. Két felvonás között mókás kvízek és totók kapják a főszerepet, zárásként pedig bárki táncra perdülhet a művészeti iskola néptáncosainak közreműködésével.

– Azt szeretnénk, hogy minél interaktívabb legyen az este, hiszen úgy lehet igazán maradandó élményeket szerezni. Természetesen semmi sem kötelező, nem szeretnénk röghöz kötni a közönséget, mindenki saját érdeklődése és kedve szerint fedezheti fel a programkínálatot – beszélt a háttérben meghúzódó szándékról.

A rendezvény mindenki számára nyitott. Jegyek felnőttek számára 1500, gyerekeknek pedig 500 Ft-ért válthatók, amelyért cserébe a chovánosok korlátlan büféhasználatot és felhőtlen szórakozást ígérnek.

0

2019 legszebb fotói közé kerültek a szarvasi asztrofotós felvételei

U12-eseink a Csaba Pajtában