in

Folyamatban levő fejlesztésekről tájékoztatott Molnár József polgármester

Molnár József polgármester (Fotó: Babák Zoltán)0
Molnár József polgármester (Fotó: Babák Zoltán)

Belvízárok kialakításával kapcsolatos TOP-os projekt a vége felé közeledik. Még a támfalak kialakítása van hátra, illetve a Szabadság utca egy részén a mederburkolás, valamint földmedrű árok kialakítása a Vasút utcán az Iskola és a Munkácsy közötti szakaszon, adott tájékoztatást a Newjság kérdésére Molnár József, Csabacsűd polgármestere. Mindez bruttó 88,9 milliós költségvetés mellett valósul meg. Így 3630 méter nyílt és 2370 burkolt árok készül el.

2018 januárjában írták alá a támogatási szerződést a piac kivitelezést érintő –szintén– TOP-os projektnek. Ehhez képest 2020. január 27-én sikerült a kivitelezővel szerződést kötni.

– Már örömmel mondhatom, hogy szemmel láthatóan a piac kivitelezése elkezdődött – jelentette ki Molnár József, amikor bejártuk a folyamatban levő fejlesztéseket. – Két év elteltével sikerült a kivitelezővel szerződést kötnünk, ami azért hátrányos önkormányzatunk részére, mert időközben emelkedtek a kivitelezés költségei, csakúgy, mint a bérek és az anyagok ára is. Ez 4,3 milliós többletkiadást jelent településünknek. A többletköltség finanszírozására beadtunk egy igényt, jelenleg a kedvező döntés megítélésére várunk.

A piac 21×8 méteres alapterületet foglal el. Költségvetése szerint bruttó 24,8 millióból kellene április végére elkészülnie, amihez az időveszteség miatt jön a Molnár József által említett 4,3 millió.

Zajlik az orvosi rendelő felújítása. Az utólagos hőszigetelés már felkerült, jelenleg a tetőnek a fóliázása és a héjazatcsere folyik. Ha visszaemlékszünk, három éve a szolgálati lakás belső felújítása történt meg. Az összköltségvetése, ami magában foglalja a tervezést, a kivitelezést, a műszaki ellenőrzést, a nyilvánosságot és minden mást, bruttó 19,5 millió.

A közfoglalkoztatási program keretében újítják a járdákat a Művelődési Háztól a Postáig terjedő szakaszon. Vélhetően február végére ez is kész lesz, teszi az időtől függővé Csabacsűd polgármestere.

Új rendezvénytere is lesz a településnek, ahol új vizesblokk és épített-fedett színpad készül majd 29 millióból. Elszaladtak az árak, ezért rá vannak kényszerítve, hogy átdolgozzák a műszaki tartalmát az eredeti tervnek.

Fotó: Babák Zoltán0

Megtelt a gyógyfürdő sárkányokkal

Fotó: Babák Zoltán0

Mindenkit egy cél hozott össze, a segítségnyújtás