in

Mindenkit egy cél hozott össze, a segítségnyújtás

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Kovács Panna, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 12. évfolyamos tanulója köszöntötte a hetedik alkalommal megrendezésre került Szarvasi Evangélikusok Jótékonysági Báljának résztvevőit, akiket egy cél hozott össze, a segítségnyújtás.

Köszöntötte az egyházi és a világi elöljárókat, intézményigazgatókat. A távolmaradó Prőhle Gergely országos felügyelő és Dankó Béla országgyűlési képviselő levélben köszöntötte a bálozókat.

Lázár Zsolt esperes örömét fejezte ki, hogy minden jegy elkelt, és ha szorosan is, de így belakták az Árpád Szálló dísztermét, ahol így, közösen megélhetik az összetartozás, a közösség élményét.

– Ez a közösség, ami most egy jótékonysági célban is megfogalmazódik: szeretnénk, hogyha a gyermekeinknek olyan programot tudnánk biztosítani a nyári szünetben a táborok idején, ami nem csak arról szól, hogy jól érezzék magukat, hanem sokat tanuljanak is – jelentette ki a gyülekezetek esperese, majd magyarázatként hozzá tette, ahogy korábban, az idén is Amerikából és Angliából érkeznek önkéntesek, akiktől ezekben a táborokban tanulhatnak majd a diákok.

Zahorecz Pál mind a nyári táborok, mind az ifiklub, akár a gyülekezeti programokon keresztül érzékeltette, hogy élő gyülekezetet alkotnak a szarvasi evangélikusok.

Az egyházi vezetőket a nyitótánc követte. A bécsi keringőt a Benka nyolcadikosai táncolták, amit Himerné Duló Erika tanított be.

A táncosok után a köszönők sorát Gaál Roland, a Szarvasi Járási Hivatal vezetője folytatta, aki köszönetet mondott a két gyülekezetnek. Végigtekintve a zsúfolásig megtelt termen megállapította, hogy ellent kell mondania annak a két, manapság egyre jobban elfogadott teóriának, miszerint egyre kevésbé tudunk örülni a mindennapok örömeinek, illetve egyre kevésbé vagyunk képesek közösséggé szerveződni.

Babák Mihály elsőként a körülötte álló képviselők nevében is megköszönte, hogy újabb öt évre kapott bizalmat.

– Nem teljesen így szerveztem a saját életemet sem, meg a képviselő-testület ügyeit, sem az összetételét – jelentette ki polgármesterünk, majd bemutatta a körülötte álló testületi tagokat, és nevükben is megköszönte, hogy megtapsolták őket, majd hozzátette: “ebből a körből mi négyen vagyunk, és én büszke vagyok rájuk, kérem segítsék munkánkat, és meg egyszer köszönöm a bizalmat a választásokat illetően”.

Az evangélikus bálok történetében másodszor adódik, hogy az asztaloknál ülők kétszer láthatták a bécsi keringőt, adta hírül Kovács Panna.

Az est fényét Nádházy Péter, a Cervinus Teátrum színművésze, valamint a benkás tehetségműhelyes diákok emeleték tovább.

Molnár József polgármester (Fotó: Babák Zoltán)0

Folyamatban levő fejlesztésekről tájékoztatott Molnár József polgármester

Fotó: Babák Zoltán0

Hihetetlen, de feltámadt a Hihető