in

Kettős arany a Szarvasi Oscar-gáláról

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Utoljára Babák Mihály polgármester érdemelte ki Szarvas Város Barátainak Köre – 3-as sorszámmal ellátott – Arany Emlékplakettjét. Ennek már öt éve. A 2000-ben alapított díjakat abban az évben a baráti kör egyik alapítója, Fekete János, majd 2007-ben Melis György kaphatta meg e megtisztelő díjat.

Az idén ketten, mindketten vitathatatlanul és megkérdőjelezhetetlenül jutottak túl a – ahogy azt egy korábbi díjazott elnevezte – Szarvasi Oscarok felett döntő szigorú bírálóbizottságon, így dr. Melis János, Szarvas város címzetes főjegyzője a 4-es, és Erdélyi István, Szarvas város díszpolgára az 5-ös plakettet vehette át. Melis György után a Gallicoop tulajdonos-vezérigazgatója a második, akit a városvezetés és a talán egyik legjelentősebb helyi civilszervezet díját egyszemélyben is a magáénak tudhatja. Azért csak talán, mert ott van a “Szarvasért” Alapítvány nyaranta gála keretében átadott szarvas-szobrocskája is, ami szintén jeles elismerése a szarvasi civil szférának.

Ezüst jellemzően minden évben gazdára talál. Olykor csak egy, de inkább kettő-három. 2000-ben Holub János, tavaly a Tessedik Sámuel Kertbarát Kör a 42-es, Fekete Péter a 43-as sorszámút érdemelte ki. Szombatig újabb három kitüntetett, Szirony Pál sportvezető (44-es), dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum színművésze és dr. Hanyecz Katalin, a Szarvasi Arborétum igazgatója vehette kézbe a nevére címzett kitüntetést.

Bronzot elsőként 2000-ben Hantos Gusztáv tanár úr, most a 30 éve baráti körit tag Mojsza Mihályné (75-ös), Gyurcsik Pálné gyógyszertári asszisztens a 76-os, és Baginé Tóth Erika, a Városi Könyvtár vezetője a 77-es plakettet vehette át.

Az idén két fiatal ígéret, Seregélyes Viktória és Nyerges Áron érdemelt ki emléklapot a bizottságtól.

Az esemény felvezetéseként Balázs Dominik és Kondacs Jázmin Bíborka angol keringőjét, slow foxát és bécsi keringőjét, majd a Babilon Táncsport Egyesület felnőtt táncosainak táncát tekinthette meg a közönség.

Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna, az egyesület leköszönő elnöke mondott köszönetet a baráti kör tagjainak a közösség életében való részvételéért, valamint a támogatóknak.

Utána Babák Mihály, a bál fővédnöke lépett a mikrofonhoz. Polgármesterünk visszafogott beszédében örömét fejezte ki, hogy a szarvasi barátok körében lehet, majd egy nagyanyai tanáccsal folytatta: a barátságért is meg kell dolgozni.

“A dicséret és az elismerés jó ha van, de tisztességesen dolgozni, másokért cselekedni kötelesség”, majd hozzátette: “annál jobb nincs, amikor az ember a saját fajtájától kap elismerést, mert szeretik vagy tisztelik a munkáját, teljesítményét”, utalt az öt évvel ezelőtti bálra, amikor ő vehette át az arany emlékplakettet.

Az est folyamán a hangulatért a Körös Party Band és a Cervinus Teátrum művészei: Szemerédi Bernadett, Nádházy Péter, Barát Enikő és Szabó Máté felelt.

Fotó: Babák Zoltán0

Rövid megemlékezés a kommunizmus áldozataira Szentandráson

Mérhető volt a siker (Fotó: Babák Zoltán)0

Nagy siker volt a Chován és Beethoven újragondolt farsangja