Connect with us

Szarvas

Szloszjár Edit lett a 2019-es év mentora

Prorok Mihály, Szloszjár Edit, Erdélyi Tibor
Prorok Mihály, Szloszjár Edit, Erdélyi Tibor

Hazánkban közel hárommillióra tehető azoknak a munkaképes korúaknak a száma, akik még nem élnek az internet nyújtotta lehetőségekkel. Éppen ezért a Digitális Jólét Program Hálózat minden lehetséges eszközével támogatja az internetet nem használó és a digitális térben nehezen eligazodó emberek felzárkóztatását. 1361 településen 1680 DJP Ponton közel 2000 DJP Mentor nyújt ingyenes segítséget a magyar embereknek a digitális kompetenciák elsajátításában. Minden évben az ország összes megyéjében a legaktívabb, legelhivatottabb, szakmailag legkiemelkedőbb DJP Mentorokat az „Év megyei mentora” címmel díjazzák.

A digitális átalakulás egy átfogó, esélyteremtő társadalmi változás, amelynek középpontjában az emberek állnak. A DJP Pontok modern felszereltsége és mentori támogatása azok számára is lehetővé teszi az internet elérését, akik saját háztartásukban nem rendelkeznek okos eszközökkel és internet eléréssel. A mentorhálózat tapasztalatai szerint az emberek leggyakrabban az okos eszközök használatának elsajátításában, az ügyfélkapu kezelésében (adóbevallás, igazolvány igénylés stb.), a munkaerőpiacra való visszatérésben és az e-önéletrajz elkészítésében, kérnek mentori segítséget. A DJP Pontokon tevékenykedő kollegák közös küldetése, hogy a digitális világból eddig kimaradtak nyitottabbá váljanak a digitális eszközökkel és szolgáltatásokkal való megismerkedésre, a digitális alapkészségekkel rendelkezők pedig kompetenciáik folyamatos fejlesztésére törekedjenek.

Békés megyében a 2019-es esztendőben Szloszjár Edit nyerte el az „Év megyei Mentora” címet, aki munkáját Szarvason végzi. A városban összesen öt Digitális Jólét Program Pont működik, ezek közül az elismerést megszerző intézményt a Szarvasi Városi könyvtár üzemelteti. A GINOP-3.3.1-16-2016-00001 azonosítószámú kiemelt projekt keretében lefolytatott „Digitális Jólét Program Pontok fejlesztése” pályázaton a könyvtár, közel 2 millió forint értékben nyert eszközöket, (laptopok, tabletek, projektor, mobiltelefonok, nagy teljesítményű WIFI, multifunkcionális nyomtató) a Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztésére, szolgáltatási portfóliójuk bővítésére. Minden DJP Pont, így a Szarvasi Városi Könyvtárban működő célja is az, hogy Magyarország minden polgára és vállalkozása a digitalizáció nyertesévé váljon.

A képen Prorok Mihály DJP programpontok hálózatának regionális vezetője, Szloszjár Edit, Erdélyi Tibor szarvasi mentorok.

Népszerű

Szombat, vasárnap is játékban

Sport

Terítéken a roma gasztronómia

Szarvas

Győzelmi öröm a Szarvasi FC Mezőhegyesi SE elleni aratott bravúros győzelme után (Fotó: Babák Zoltán) Győzelmi öröm a Szarvasi FC Mezőhegyesi SE elleni aratott bravúros győzelme után (Fotó: Babák Zoltán)

Elkezdték a felkészülést a Szarvasi FC játékosai

Sport

Zsánesz románesz?

Szarvas

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect