in ,

Indul a város legnagyobb háromnyelvű kulturális ifjúsági programja

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Szarvasért Alapítvány projektnyitó rendezvényét tartották az elmúlt héten a Damjanich utcai Civil Házban.

Závogyán Judit az alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntőjében elárulta, alapítványuk mottója “gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!”. Lássuk azt, hogy mi történik a nagyvilágban, de a Szarvasért Alapítvány továbbra is a szarvasi családok gyermekeit fogja támogatni. A pályázat elkészítésében is ez adta a motivációt, hogy a szarvasi gyerekek szempontjából, az ő előmenetelüket szem előtt tartva nézzék a dolgokat.

Goethet szabadon idézve hitvallásukat is megfogalmazta, miszerint a gyerekeknek gyökereket, illetve szárnyakat kell adniuk.

A program startjánál jelenlevő Babák Mihály polgármester az összefogás fontosságát hangsúlyozta.

Kovács Mária részletes projektbemutatójában elmondta, hogy közhasznú szervezetként adományokból és pályázatokból tudják elvégezni vállalt küldetésüket.

Korábbi vers- és mesemondó versenyeiknek nagyon jó visszhangja volt, hogy most nem is kellett a pályázatot kutatniuk, hanem Hodálik Pál kereste meg őket, hogy van egy ilyen lehetőség.

Indul a város legnagyobb háromnyelvű ifjúsági kulturális programja a 4-24 éves, óvodások, általános iskolások, középiskolások, főiskolások korosztálya részére, amiben négy városi, nemzetiségi identitást formáló esemény, verseny szerepel. A kiírást szlovákul és cigány nyelven is megtették.

Az eredeti elképzelés szerint április 17-én lesz a döntője „A MI VÁROSUNK” rajzversenynek. Lesz dalverseny is „A MI DALUNK”, ami június 5-én, „A MESE ÖRÖK” mesemondó-vetélkedő októberben, a “SZERETEM A VERSET” versmondó verseny novemberben zárul.

Országos és helyi koronavírus-infó

0

Röplabda ünnep a Vajdában