Connect with us

Kultúra

Tarol a legnagyobb videómegosztó portálon a Remény Himnusza

Ragány Misa és Nagy Szilárd (Forrás: Youtube)
Ragány Misa és Nagy Szilárd (Forrás: Youtube)

Alig egy nap alatt közel egymillió megtekintést ért el a Remény himnusza, azaz az Európa című sláger újragondolt változata. Nagy Szilárd és Ragány Misa közös szerzeménye a kialakult járványveszélyben szeretne hitet és erőt adni az embereknek, egyúttal felelősségteljes magatartásra biztat mindenkit.

Ragány Misa, a Cervinus Teátrum művésze az előzményekről szólva elmondta, a színházak bezárását érintő hír őt is sokként érte, de alkalmazkodott a nehézségekhez.

– Elfogadtam a kialakult helyzetet. Nem is tehetünk mást, elfogadjuk, és nagy tisztelettel betartjuk az előírásokat. Mindettől függetlenül az ember szívét, lelkét megtépázza, hogy nem mehet színpadra. Nekem is maradtak el előadásaim, az első hétvégén rögtön három is egymást követően. Egyébként nekem valamelyest speciális a helyzetem, mert van egy főállásom is, így tudok másra is koncentrálni, illetve a felszabadult kapacitásomat erre a feldolgozásra fordítottam – beszélt személyes érintettségéről.

A dal születésének a hátteréről elmondta, a Varga Miklós nevéhez fűződő szerzemény zenéjét megőrizték, és új köntösbe öltöztették. A hangszerelés Cseh István, Príma-díjas gitárművész nevéhez fűződik, a szöveg pedig az előadók mellett Toldi Tamás és dr. Nagy Szilárd munkáját dicsérik.

– Régóta barátok vagyunk Szilárddal, és azon gondolkodtunk, hogy a mi eszközeinkkel, a zene és az előadóművészet nyelvén mit tudnánk tenni valamit a jelenlegi helyzetben. Egy kis hitet és reményt szerettünk volna adni az embereknek, kizárólag ez motivált bennünket – beszélt indíttatásukról.

A forgatás részleteiről szólva elárulta, a megvalósítás Vámos Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház videótár vezetőjének a közreműködésével zajlott. A felvételekre mindössze egyetlen napjuk volt, amire a főváros emblematikus helyszíneit, a parlamenti hátteret is láttató alsó rakpartot, a Citadellát és a Hősök terét szemelték ki.

A klip legfontosabb képkockájának a „Vigyázzunk egymásra!” felhívást tartja, amely mögül az utolsó másodpercekben Varga Miklós arca is előbukkan. Ezen keresztül is azt üzenik, hogy az olaszországihoz hasonló helyzet elkerülésének egyetlen módja, ha odafigyelünk az idősekre, és maradéktalanul betartjuk a szabályokat.

Varga Miklós a dal kapcsán úgy nyilatkozott, mivel régóra ismeri Szilárdot, tudta, hogy jó kezekbe adja ezt a számára fontos dalt. Úgy érzi, ebben a kritikus helyzetben hitelesen és új tartalommal frissítették fel a fiatal előadók a dalt. Mint mondta, büszke az elkészült alkotásra, és azt kívánja, hogy valóban a „Remény Himnusza” legyen az Európa 2020.

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Csabacsűd: ülésezett a testület, egy fővel nőtt a lakosság szerdán

Közérdekű

Kertész Mónika mezzoszoprán énekművész és Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész (Fotó: Babák Zoltán) Kertész Mónika mezzoszoprán énekművész és Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész (Fotó: Babák Zoltán)

Hárfa- és dalest a természet ölén

Koncert

Szécsi Hajnalka, a tündérkertek megálmodója (Fotó: Babák Zoltán) Szécsi Hajnalka, a tündérkertek megálmodója (Fotó: Babák Zoltán)

Gerillatündérkertek Szarvason

Közösség

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Edzőtáborral készültek a birkózók a bizonytalan szezonra

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect