in ,

Majális a Stop Banddel

A Stop Band próba közben (Fotó: Babák Zoltán)0
A Stop Band próba közben (Fotó: Babák Zoltán)

Ezúttal másképp: home office, home music kiadásban.

Még valamikor a tavasszal Ruzicska Andorral megbeszéltük, hogy elmennék az egyik próbájukra, hogy készítsek pár képet, illetve beszéljünk az idei terveikről. Így is lett, majd Máté Endrével neki is kezdtünk, hogy feltérképezzük az idei szezonjukat, amikor becsúszó szereléssel megérkezett a korona.

Pedig tele voltak tervekkel a srácok. Ezekben szerepelt egy nyárnyitó koncert a Vadászkürt kerthelyiségében május első napjaiban. Ezt most a vírus sajnos kivette a műsornaptárból.

Ahogy tavaly, az idén is felléptek volna a Vízi Színházban, amire június 28-án került volna sor. Akkor telt ház előtt toltak le egy koncertet, és várhatóan így lett volna ez most is, hiszen kialakult rajongótáborral rendelkeznek. A tegnapi nap híre, hogy előreláthatólag 500 főnél nagyobb rendezvényeket augusztus közepéig nem lehet tartani. Az NB1-es mérkőzések beleférnek ebbe a limitbe, de nem a Stop Band a Szarvasi Vízi Színházban, hacsak nem két ötszázas részletben.

A zenekar szervezője, Máté Endre elmondása szerint az idei év eleje a gyakorlás jegyében telt. A repertoárjukat folyamatosan bővítve készülnek, hátha mégis lehetőségük lesz a várva várt nyári fellépésekre saját közönségük előtt.

“A barátságunk egymás és a zene iránt töretlen. Továbbra is ezt a zenei irányzatot követjük. Szeretnénk a mi generációnknak a régi emlékeket feleleveníteni, a mai fiataloknak pedig megmutatni, hogy a zene, a harmónia stílustól függetlenül az életünk szerves része. Biztató, hogy Jagger már részt vesz a próbákon. Remélhető, hogy a koncerten az Ő egyedi hangja is megszólal majd”, írta Endre.

Megkérdeztük, mivel ütik el a napjaikat most, hogy kényszerpihenőre vannak ítélve:

Szike: Napközben kertészkedem, este gyönyörködöm az unokáim napi produkcióiban, amit Viberen kapok. Zenét hallgatok és készülök a vállműtétemre. Egyébként jól vagyok. És természetesen a barátaimmal, zenésztársaimmal napi kapcsolatban vagyunk.

Doki: Életkorom miatt távol maradok a közvetlen betegellátástól, önkéntes karanténban szabadságomat töltöm. Napi kapcsolatban vagyok a kórházzal, úgy az intézetvezetéssel, mint közvetlen munkatársaimmal. Nem változott szakmai önképzésem sem, szaklapok és az internet segítségével követem a szakterületem aktualitásait, mindenekelőtt a járvánnyal kapcsolatos hazai és nemzetközi híreket. Foto-és video archívumom rendezése mellett napi rendszerességgel foglalkozom a zenével is. A világháló azonban nem képes pótolni a megszokott hétköznapokat, a gyermekek és unokák hiányát, a baráti találkozásokat, a videózás és fotózás élményét, az együttzenélés örömét.

Jansi: Piacra járok, délutánonként a nyaralóban napozok, közben elmélkedek, hogy mennyi minden maradt ki az életemből. De remélem, hogy lesz még lehetőségem a hiánypótlásra. Ti meg se próbáljátok. Foglalkozom a zenékkel, hamarosan kidobok egy negyvenes listát június 28-ra (bár erre nem sok az esély).

Ruza: Hogy mivel töltöm a napjaimat?
1. kottázom-kottázom-kottázom (K-Vírus dossziét készítek az eddigi beszélgetésekben emlegetett számokból…)
2. füvet nyírok és takarítok a telken.
3. Tifikével, a dédunokámmal veteményezünk a kertben…

Patya: Végre van idő a sok próba után kitakarítani a próbatermet. Hosszas előkészület után már nyitva az ajtó a szellőztetéshez. Napi rendszerességgel bekapcsolom a zenekari kávégépet, hogy a közelgő traccspartin működjön. A gyakorlást bőven kimeríti az elkövetett hibák elfelejtése.

Tamás: Mivel egy iskolában informatikus vagyok, a digitális oktatás beindítása adott elég munkát. Magyarul: semmi nem változott. Sőt! Fordítottan éreztem meg a karantént.  Lassan „kifolyik” a szemem. Ráadásul most jönnek a középiskolai vizsgák. Otthon ülve néha gitározom egy kicsit, de semmi hangoskodás, csak a jó öreg akusztikus gitár nyugtató hangja. Ez persze a lakás többi lakójának pont fordítva jön le.  Két hete inkább kimegyek délutánonként az elhanyagolt hétvégi telkünkre… azóta gazt vágok. Ott sem voltam vagy 5 éve. Én elengedtem az idei nyarat. A zene hiányzik, de valahol mélyen nekem tetszik ez a lelassult élet. A facebookon mindenkit szundiba tettem, aki két napnál sűrűbben posztolt. Sorozatot nézek, bort iszok, munkába járok… és őszülök!!!!

Kécskei Imre: A napjaim szinte ugyanúgy telnek, mint a vírus előtt. A munkát csinálni kell, mert senki nem végzi el helyettem. Szerencse, hogy kb. 70 %-át otthon el tudom végezni, úgyhogy sokat vagyok itthon, és dolgozom. Az új számokat nézegetem, tanulgatom közben. Nap-mint nap hívom a családtagokat Európa minden tájáról. Szerencsére velem együtt mindenki egészséges.

Máté Endre fotója home-office-music-állomásáról.

Endre: Én Home-Office-ban folyamatosan dolgozom. Home-Musicban folyamatosan zenélgetek. De hiányzik a mozgás, a srácok, a próbák hangulata. És hiányzik Szarvas. Az utóbbi három év majdnem mindegyik hétvégéjén ott voltam. És hiányoznak páran, akiket már nagyon szeretnék megölelni.

Most azt gondolom és reménykedem benne, hogy augusztusban Szarvason valahol, valamilyen formában biztosan csinálunk egy bulit.

Endrénél jobban már csak a rajongótábor várja jobban azt a bulit! Reméljük, akkor nem fog esni, mert most pont eleredt.

Pulykahotdog grill zöldségekkel, aiolival (fokhagymás majonézzel) (Fotó: Gallicop.hu)

Ajánlatunk a hosszú hétvégére: pulykahotdog grill zöldségekkel, fokhagymás majonézzel

Üres szentandrási főutca (Fotó: Babák Zoltán)

Szentandrás szigorított, Szarvason nem változott a rendelet