in ,

Nyomtatott 3D-s maszkok a Mini Magyarországtól a frontvonalra

Jelen Pál mentőállomás-vezető és Uhljar Mátyás mentőszakápoló a Mini Magyarország által átadott maszkban (Fotó: Mini Magyarország)
Jelen Pál mentőállomás-vezető és Uhljar Mátyás mentőszakápoló a Mini Magyarország által átadott maszkban (Fotó: Mini Magyarország)

A Mini Magyarország makettpark már több mint 100 darab 3D arcpajzzsal támogatta a frontvonalon dolgozókat.

A Mini Magyarország makettparkot is súlyosan érinti ugyan a turizmus leállása, de a karbantartási munkák elvégzése mellett szerettek volna a hazánkban is fennálló vírushelyzetben segíteni.
Más példákon felbuzdulva a makettjeik gyártására használt 3D nyomtatási technológiával olyan arcpajzsot készítenek, mellyel az egészségügyben és akár más veszélyeztetett munkakörökben nap mint nap harcolók védelmét támogatják. A nyomtatók most makett alkatrészek helyett arcpajzsokat nyomtatnak, melyek a nap 14 órájában készülnek, hiszen számos helyen van rájuk szükség, ezért – szerény eszközeikkel- minden tőlük telhetőt megtesznek az ellátás biztosításáért.

Fontosnak tartják jelen helyzetben az összefogást, így csapatuk időt, energiát nem sajnálva szerzi be a szükséges anyagokat, gyártja a maszkokat Mára már több mint 100 db 3D nyomtatású arcpajzsot sikerült eljuttatni a frontvonalon dolgozókhoz – teljesen ingyen. Nem csak helyi, megyei orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak, hanem az ország minden pontjára jutott már a Mini Magyarország által gyártott 3D arcpajzsból.

A munka nem áll meg, készülnek az arcpajzsok.

#együttsikerül

Fotó: Babák Zoltán0

Rendhagyó módon tartják életben a fáklyás felvonulások hagyományát Szentandráson

Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója (Fotó: Babák Zoltán)

22 milliós támogatást nyert a Cervinus Teátrum