in ,

BMKIK: jelentkezzen mestervizsgára!

Május végéig lehet jelentkezni mestervizsgára a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. Az önköltséges forma mellett idén 50 szakember vághat bele támogatással.

2020-ban induló mestervizsgák: autószerelő, autóelektronikai műszerész; festő, díszítő, mázoló és tapétázó; gépi forgácsoló, gázfogyasztó berendezés és csőhálózat szerelő, hegesztő, kozmetikus; kézápoló és műkörömépítő; kereskedő, kőműves, lábápoló, pincér, szakács, villanyszerelő.

A mestercím megszerzése nem csak presztízst jelent, de egyes szakmáknál a tevékenység önálló gyakorlásának (vállalkozóként történő végzésének), illetve adott munkahelyeken a szakmai tevékenység irányításának feltétele is.

A mesteri cím a szakma magas szintű gyakorlati művelésének hivatalos elismerése. 2020-ban nem csak önköltséges áron van lehetőség mestervizsgát szerezni, hanem, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (NFA-KA-ITM-16/2019/TK/02 T.sz.) által 80 %-ban támogatott mesterképzésen való részvétellel is, az alábbiak figyelembevételével.

A TÁMOGATÁS CÉLJA: az iskolai rendszerű képzés keretében külső képzőhelyen gyakorlati oktatást végző szakemberek első mesterré válásának elősegítése, valamint a kamarai gyakorlati oktatói tanúsítványt szerzett oktatók mesterképzésbe történő továbblépésének biztosítása

A TÁMOGATOTT MESTERKÉPZÉSBE BEVONHATÓK KÖRE: együttműködési megállapodás és/vagy tanulószerződés keretében az iskolai rendszerű szakképzésben gazdálkodó szervezet, mint a gyakorlati képzés szervezője.

Azon leendő gyakorlati oktatók is bevonhatók a támogatott mesterképzésbe és vizsgáztatásba, akik saját jogon vagy munkáltatójuk által nyilatkoznak arról, hogy gyakorlati oktatói tevékenységüket a mestervizsga letételét követően megkezdik.

A mestervizsgára 2020. május 31-ig lehet a kereskedelmi és iparkamaránál jelentkezni.

Ebben az évben 50 fő támogatására van lehetősége a kamarának, ezért az igényeket a bejelentkezés sorrendjében tudjuk figyelembe venni. Ha a jelentkező nem nyeri el a támogatást, vagy nem kíván élni a támogatás lehetőségével, önköltséges áron csatlakozhat a mesterképzéshez és mestervizsgához.

A részletekről tájékozódjon az iparkamara honlapján: www.bmkik.hu/Mesterképzés.

Ha kérdés merül fel a mestervizsgával kapcsolatosan, érdeklődjön a 66/324-976 vagy a 30/5900088 telefonszámon, a mestervizsga ügyintéző teljes körűen tájékoztatja.

Sajtóközlemény – Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Fotó: Babák Zoltán0

Záportározóból látványosság

Sajtos rakott pulykamell (Fotó: Gallicoop.hu)

Sajtos rakott pulykamell