Connect with us

Zöld zóna

Záportározóból látványosság

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

A Zöld város program keretében látványosan átalakult a Martinovics utcai záportározó. Korábban a városszépítők a MOL által kiírt pályázaton nyert pénzből tettek egy kísérletet, hogy a mellette levő füves területből szép parkot hozzanak létre. Akkor 100 fa és ezer cserje került elültetésre, padok lettek elhelyezve.

A mostani rekonstrukciós munkálatok mintegy nettó 105 millióba kerültek. Ezek során tízezer köbméter iszap lett kitermelésre, pontosabban egy részéből egy madársziget került kialakításra. Kiirtották a bozótost, megtörtént a hulladékmentesítése, akáckarókból épült támfalat építettek. Körülötte 520 méternyi mulcsos út létesült, fák kerültek a földbe.

A változás tényleg megdöbbentő. A szarvasiak kezdik felfedezni és birtokba venni a területet, ami ugyan még elég kopár, de a nád már erőlködik, a madarak pedig szemmel láthatólag jól érzik magukat a kis szigeten.

Népszerű

Szécsi Hajnalka, a tündérkertek megálmodója (Fotó: Babák Zoltán) Szécsi Hajnalka, a tündérkertek megálmodója (Fotó: Babák Zoltán)

Gerillatündérkertek Szarvason

Közösség

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Edzőtáborral készültek a birkózók a bizonytalan szezonra

Sport

Fotó: Kepenyes Balázs Fotó: Kepenyes Balázs

Aladdin, Abu, Dzsini és persze Jázmin

Színház

Styecz Milán fehér szarvasi szerelésben (Fotó: Babák Zoltán) Styecz Milán fehér szarvasi szerelésben (Fotó: Babák Zoltán)

Magyar Kupa: az első akadályt sikerrel vette Soma alakulata

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect