in

Ma elkészül az aszfaltburkolatú Csokonai utca

Zajlik a Csokonai utca aszfaltozása Békésszentandráson (Fotó: Babák Zoltán)0
Zajlik a Csokonai utca aszfaltozása Békésszentandráson (Fotó: Babák Zoltán)

Egy 2018-ban beadott belügyes pályázat eredményeképp valósul meg a Csokonai utca aszfaltozása Békésszentandráson. Ha az idő engedi, ma felkerül a kopóréteg is.

A nyolcvan százalékos állami támogatású beruházás a kistelepülési utak javítására kiírt pályázat keretében valósulhat meg, aminek során belterületi utak rekonstrukciójához lehetett támogatásért folyamodni.

2018 végén érkezett a hír, hogy 15 milliót nyertek, amihez szükséges volt az önkormányzat hozzájárulása, valamint a lakosság önrészbefizetései is. Ezek olyan 130 ezer forintnyit jelentenek telkenként, tájékoztatott Sinka Imre polgármester tegnap, amikor a helyszínen tekintette meg a zajló munkálatokat.

A teljes beruházás vége 24 millió lesz, amiben benne van a szegélyek és a sárrázók kivitelezése is.

– Valamikor a kilencvenes években a tulajdonosok beruházásával zúzott kőből elkészült egy útalap. A lakosságnak az a beruházása térült meg most, mert most csak olyan útra lehetett beadni a pályázatot, ami útalappal rendelkezik – fűzte hozzá magyarázatként a településvezető. Ennek az útnak a nyilvántartások szerint is volt útalapja, így nem volt akadálya a felújításnak.

A további tervekről szólva elmondta, hogy az István király utca Szent László és Rákóczi közötti szakaszára a magyar falvak program keretében pályáztak. Az a beruházás mindenben nagyon hasonlít a Csokonai utcára, mind hosszában, mind műszaki tartamában.

Elmondása szerint az idén megvalósul a Kulich Gyula és a Rózsa Ferenc utcák 60 centis járdájának 110 centi szélesre bővítése is.

Közlemény: A “Bál a víz felett” elmarad

Egy a COOL Klíma számtalan kivitelezése közül (Fotó: Coolklima.hu)

Kormányrendelet a vendéglátóhelyek hűtéséről a veszélyhelyzet idejére