Connect with us

Szarvas

Trianon100: Ökumenikus istentiszteleten emlékeztek a szarvasiak

Pentaller Attila református lelkipásztor és Lázár Zsolt evangélikus esperes (Fotó: Babák Zoltán)
Pentaller Attila református lelkipásztor és Lázár Zsolt evangélikus esperes (Fotó: Babák Zoltán)

Csütörtök délután, ahogy az országban is mindenhol, fél ötkor egy percre megállt az élet. A szarvasiak az Evangélikus Ótemplomban ökumenikus istentisztelet keretében emlékeztek a 100 évvel ezelőtti trianoni döntésre.

A megemlékezés közben Lázár Zsolt esperes köszöntötte a századik életévét betöltött Papp Laci bácsit, aki még a történelmi Magyarország létezése alatt született.

– Alázattal hajtom meg fejemet a mindenható isten előtt, neki köszönhetem, hogy itt lehetek – fogadta Laci bácsi a köszöntést.

Lázár Zsolt evangélikus esperes mellett szolgált Zahorecz Pál, az újtemplomiak lelkésze, dr. Kiss Imre katolikus esperes, valamint Pentaller Attila református lelkipásztor.

A Luther Színjátszós Tehetségműhely Szegény Magyarország című emlékező műsora után a Cervinus Teátrum művészei, Boronyák Gergő, Szemerédi Bernadett, Széplaky Géza, Timkó János Trianon 100 előadását láthatták.

Népszerű

A fotó az Andragória – FC Gold mérkőzésen készült (Fotó: Babák Zoltán) A fotó az Andragória – FC Gold mérkőzésen készült (Fotó: Babák Zoltán)

A pizzások szállították első győzelmüket

Sport

Glutén és laktózmentes hortobágyi húsos palacsinta (Fotó: Gallicoop Instagram) Glutén és laktózmentes hortobágyi húsos palacsinta (Fotó: Gallicoop Instagram)

Glutén és laktózmentes hortobágyi húsos palacsinta

Ajánlatunk hétvégére

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Rendhagyó történelemóra – Hogyan történhetett…

Színház

Harencsár László mesél Harencsár László mesél

Mesevilág a Gyakorlóban

Oktatás

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect