Connect with us

Szarvas

Trianon100: Ökumenikus istentiszteleten emlékeztek a szarvasiak

Pentaller Attila református lelkipásztor és Lázár Zsolt evangélikus esperes (Fotó: Babák Zoltán)
Pentaller Attila református lelkipásztor és Lázár Zsolt evangélikus esperes (Fotó: Babák Zoltán)

Csütörtök délután, ahogy az országban is mindenhol, fél ötkor egy percre megállt az élet. A szarvasiak az Evangélikus Ótemplomban ökumenikus istentisztelet keretében emlékeztek a 100 évvel ezelőtti trianoni döntésre.

A megemlékezés közben Lázár Zsolt esperes köszöntötte a századik életévét betöltött Papp Laci bácsit, aki még a történelmi Magyarország létezése alatt született.

– Alázattal hajtom meg fejemet a mindenható isten előtt, neki köszönhetem, hogy itt lehetek – fogadta Laci bácsi a köszöntést.

Lázár Zsolt evangélikus esperes mellett szolgált Zahorecz Pál, az újtemplomiak lelkésze, dr. Kiss Imre katolikus esperes, valamint Pentaller Attila református lelkipásztor.

A Luther Színjátszós Tehetségműhely Szegény Magyarország című emlékező műsora után a Cervinus Teátrum művészei, Boronyák Gergő, Szemerédi Bernadett, Széplaky Géza, Timkó János Trianon 100 előadását láthatták.

Népszerű

Czesznak János a csabacsűdi adventi koszorú előtt (Fotó: Babák Zoltán) Czesznak János a csabacsűdi adventi koszorú előtt (Fotó: Babák Zoltán)

Csendben meggyújtották az első adventi gyertyát Csabacsűdön

Közösség

Fotó: KMNP Fotó: KMNP

A nemzeti parki területeken is megkezdődött az illegális hulladéklerakók felszámolása

Zöld zóna

Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályának vezetője Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályának vezetője

Nagyüzem az iparkamaránál – online is

Oktatás

Online karácsonyi vásárt szervez a megyei önkormányzat

Békés megye

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect