in

OMSZ: Hevesebb zivatar, 50 mm-t meghaladó eső, jégeső is jöhet

Fotó: MET.hu
Fotó: MET.hu

Ma 10 órakor a következő figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Békés megyére vonatkozólag:

Zivatar fokozat: 2 Zivatarveszély! Hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is!

Felhőszakadás fokozat: 2 Felhőszakadás Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Képernyőfotó a MET.hu-ról
Képernyőfotó a MET.hu-ról

 

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.06.15. hétfő éjfélig: A késő délelőtti, déli óráktól ismét zivatarok kialakulása várható nagy területi lefedettség mellett. A legtöbb és legintenzívebb zivatarok továbbra is az északnyugat-délkelet sávban várhatóak. A zivatarokat felhőszakadás kísér(het)i, többnyire 20-40 mm közötti csapadék eshet, de néhol a 40, 50 mm feletti mennyiség sem kizárt. Emellett viharos szél is társulhat a csapadékgócokhoz, van esély az említett sávban a károkozó, 90 km/h feletti szélrohamokra is. Helyenként nagyméretű (> 2 cm) jégre is lehet számítani. Csökkenő számban éjszaka is lehetnek elszórtan zivatarok. Holnap a mainál várhatóan kisebb területen és kevésbé intenzív zivatarok alakulhatnak ki, a legnagyobb valószínűséggel keleten, legkisebb eséllyel pedig északnyugaton. A zivatarokat holnap is elsősorban felhőszakadás kísérheti, de néhol akár viharos széllökések és nagyobb méretű jég is előfordulhat.

2020.06.14. 10:00 Országos Meteorológiai Szolgálat

Ragány Misa és Nagy Szilárd volt a jubileumi nyitógála meglepetésvendége (Fotó: Babák Zoltán)0

A remény himnuszával kezdődött a jubileumi évad a Szarvasi Vízi Színházban

Détár Enikő, Sztárek Andrea és Xantus Barbara a Szarvasi Vízi Színház idei első előadásán (Fotó: Babák Zoltán)0

Köszönjük, orvosok!