in ,

Szemerkélő esőben is kitartott a közönség

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Vasárnap este elmaradt a Pátkai Rozina Trió előadása a Köszönjük Magyarország! sorozatból, ezúttal a Gyógyszerészeket köszöntötte volna a színpadról Babák Mihály Szarvas Város polgármestere. Ezúton köszönjük meg a Gyógyszerészeknek a pandémia alatti munkájukat!

Hétfőn este is szemerkélt az eső, de az eltervezett előadást megtartották, és a közönség a kezdetben permetező, később egyre jobban erősödő eső ellenére is kitartott, hogy végighallgassa a békéscsabai származású Endrész Ferenc operaénekest és a szintén békéscsabai Gál Csaba zongoraművészt. Az elhangzott operaáriák között Vidovenyecz Edina és Csurulya Csongor színművészek a zeneszerzőkről és a művekről beszéltek, sőt az opera tartalmát is elmesélték. Egy zenetörténeti, zeneelméleti előadás részesei voltunk, ahol az elhangzott zeneművek tették fel a koronát a prózára és versekre.

Hallhattunk Rossiniról, Erkelről, Donizettiről, Kacsóh Pongráczról, Wagnerről, Charles Gounod-ról és Mozartról is többek között.

Az operák: Sevillai borbély, Bánk bán, a Szerelmi bájital, János vitéz, A bolygó hollandi, Faust és a Don Giovanni operákról hallhattunk történeteket és operákból hallhattunk dalokat.

Bár amíg az eső tartott, nem volt nagy taps, de a végére elállt, így hangossá és hosszúvá vált, megköszönve a fellépő művészek estjét.

Galambos Edit

Fotó: Babák Zoltán

Samu Tamás Gergő és Pálinkás Tamás (Fotó: Babák Zoltán)

Megtartotta vírus utáni első sajtótájékoztatóját a Jobbik

Fotó: Babák Zoltán0

Feljelentés után tovább halad a gondalaposi út kivitelezése