Connect with us

Közérdekű

Vásárlási idősáv megy, maszk marad

Veszélyhelyzet visszavonva, helyette itt a járványügyi készültség, ami már érvénybe is lépett. A Magyar Közlöny tegnapi, 145. számában megjelent a Kormány 285/2020. (VI. 17.) számú rendelete a vészhelyzet megszüntetéséről, valamint a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről.

A védelmi intézkedések fejezetben foglaltak szerint a tömegközlekedési eszközön, valamint az üzletben történő vásárlás során minden 6 évét betöltött köteles a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni. A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében az ott dolgozók – a vendégek által látogatható területen – kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

Csak olyan zenés, táncos rendezvények tarthatók meg, amin egyidőben 500 főnél többen nem tartózkodnak. Ez az ötszáz fő bruttó, azaz az ötszázba beleértendők az ott foglalkoztatott személyek is.

Frissítés: A Szarvasi Vízi Színház honlapján tegnap a következő jelent meg: Felhívjuk figyelmüket, hogy a korlátozások feloldásával megszűnik az online regisztrációs jegyfoglalás ingyenes előadásainkra, a mai naptól nézőterünk teljes befogadóképességét kihasználva – 1.000 fő – tekintheti meg programjainkat.

Ez azt jelenti, hogy a Szarvasi Vízi Színház mától szűk félházzal mehet.

Aki a teljes rendeletet el szeretné olvasni, itt teheti meg, bár most az ország legolvasottabb portálja lett a kormány hivatalos értesítőjének, a Magyar Közlönynek az oldala, így lehet, hogy időbe kerül, mire hozzáfér az érdeklődő.

Népszerű

Online karácsonyi vásárt szervez a megyei önkormányzat

Békés megye

Pulyka cacciatore édesburgonyával (Fotó: Gallicoop Instagram) Pulyka cacciatore édesburgonyával (Fotó: Gallicoop Instagram)

Pulyka cacciatore édesburgonyával

Ajánlatunk hétvégére

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

M44: Újabb szakasz átadása várható decemberben, díjmentesség marad

Közlekedés

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Advent 2020: Távolról is közel

Közösség

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect