Connect with us

Színház

A szeretet jegyében

Nyírő Bea és Hűvösvölgyi Ildikó (Fotó: Babák Zoltán)
Nyírő Bea és Hűvösvölgyi Ildikó (Fotó: Babák Zoltán)

Szombaton este Molnár Etele, Szarvas város alpolgármestere köszöntötte a Vízi Színház nézőit és a rend őreit a Köszönjük, Magyarország! Köszönjük, Rendőrök! program keretében.

Két fantasztikus színésznő idézett meg egy harmadikat. Blaha Lujza naplójának alapján Hűvösvölgyi Ildikó írta és rendezte a történetet a “nemzet csalogányáról”, Blaha Lujzáról. A történet 1909 decemberében játszódik, amikor férje halála után Blaha Lujza új bemutatóra készül a letelt a gyászév után. Móricz Zsigmond Sári bíró premierjének napján délután és éjszaka játszódik a darab. Felelevenednek életének fontos állomásai egy-egy villanásra. Őszinte beszélgetés két nő között, akiknek, ha vannak is titkaik, az egymás iránti tisztelet, szeretet jellemzi kapcsolatukat. Még egy igen kényes kérdésre is válasz kap Mari, azzal, hogy többet erről nem beszélünk. Blaha Lujza szerepét Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművésznő, Marit a hű öltöztetőnő és házvezetőnő szerepét Nyírő Bea alakította. Alakításuk egyszerű, természetes, ezért káprázatosan jó volt. Hűvösvölgyi Ildikó csodálatos énekhangját is megcsillogtatta néhány rövid dalrészletben.

A szép díszlet Nemes Richárd, a korhű jelmez Kassai Judit munkája.

Nagyon, nagyon jó volt igazi színházi előadást látni, hiszen a Cervinus Teátrum március 8-i Felolvasószínháza óta ez volt az első. Hűvösvölgyi Ildikó és Nyírő Bea között olyan szeretet, olyan szimbiózis érződött, amely sugárzása átért a közönségre. Nem csak a szerepbeli kapcsolat volt szeretettel teli, de a két színművésznő kapcsolata is, amely tapsrendnél is érződött.

Nagyon szép este volt!

Galambos Edit

A fotót Babák Zoltán készítette.

Népszerű

Fotó: Gallicoop Instagram Fotó: Gallicoop Instagram

Tortilla könnyedén pulykából

Ajánlatunk hétvégére

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Csak nyertesek voltak a Körös-körül

Sport

Fotó: Kepenyes Balázs Fotó: Kepenyes Balázs

Csak szépíteni tudott a Hunyadi

Sport

Ebből a helyzetből még nem született gól (Fotó: Babák Zoltán) Ebből a helyzetből még nem született gól (Fotó: Babák Zoltán)

93. percben mentett meg minden pontot a Szarvasi FC 1905

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect