Connect with us

Koncert

Fekete Fehér hangok szóltak a tűzoltókhoz

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Köszönjük Magyarország! Köszönjük Tűzoltók! Vasárnap este a tizenöt tűzoltó egyszerre lépett be a Vízi Színház nézőterére, egyenruhában, elegánsan, akik elfogadták a Vízi Színház meghívását és eljöttek, hogy megnézzék a vasárnapra tervezett műsort. Az ünnepelteket Babák Mihály Szarvas Város polgármestere név szerint köszöntötte. Az estén két különálló – de kapcsolódó – produkciót láthattunk. Jónás Judit és Mata András pódium-előadását, majd a Romano Glaszo – Emberi Hang művészeti csoport zenés műsorát.

Fekete Fehér hangok címmel a Cinka Panna Cigány Színház előadásában Jónás Judit és Mata András előadó estje köszöntötte elsőként a tűzoltókat. Hallgathattuk Szécsi Magda, Sánta Ferenc, Nagy László írásait, de cigánymesét is Jónás Judit Domján Edit-díjas, Nemzetiségekért-díjas, és a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjével kitüntetett színművész előadásában. Nem széles gesztikulációval, nem hangosan, csupán a hangja színéből érződött a fájdalom, a történet kibontakozása folyamán. Sánta Ferenc írásának tolmácsolása sok néző szemébe – de az előadóéba is –könnyeket csalt. Jónás Judit megható versei, prózái között Mata András gitár és előadóművész autentikus cigány dalokat tolmácsolt. Ha semmi más nem lett volna ezen az estén, úgy gondolom, akkor is elégedetten, meghatottan távozik a közönség.

A második részben a Romano Glaszo – Emberi Hang művészeti csoport zenés műsorát láthattuk zenéjük kétharmadában autentikus cigánydalokat játszottak, az utolsó blokkban átváltottak világi zenére és ezzel fejezték be műsorukat. A kilencfős zenekar három akusztikus, egy elektromos gitárral, tangóharmonikával, dobbal és billentyűs hangszerrel, valamint három énekesnővel erősítve lépett színpadra. A produkció végén sikerült megénekeltetni a közönséget a majd kétórás műsor végén.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Népszerű

Őszi módszertani szakmai nap a GFE Gyakorlóintézményében

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Állítsd meg a (motoros) Mikulást!

Közösség

Czesznak János a csabacsűdi adventi koszorú előtt (Fotó: Babák Zoltán) Czesznak János a csabacsűdi adventi koszorú előtt (Fotó: Babák Zoltán)

Csendben meggyújtották az első adventi gyertyát Csabacsűdön

Közösség

Fotó: KMNP Fotó: KMNP

A nemzeti parki területeken is megkezdődött az illegális hulladéklerakók felszámolása

Zöld zóna

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect