Connect with us

Színház

Tarsoly Krisztina kapta a Józsa Mihály-díjat

Tarsoly Krisztina fehérben (Fotó: Babák Zoltán)
Tarsoly Krisztina fehérben (Fotó: Babák Zoltán)

A Vízi Színházban kedden este Seregi Zoltán, a Jókai Színház igazgatója köszöntötte a közönséget. Megemlékezett Józsa Misiről, aki 2014 óta nincsen közöttünk, aki nem csak szervezte, hanem maga is előadója volt a vers a víz fölötti esteknek. A gálák ceremónia mestere, a fesztivál előadások házigazdája, orgánuma mindig betöltötte a teret, derűje átragadt a közönségre. A Józsa Mihály-díjat 2015-ben adták át először. Ebben a rendkívüli évben egy csodálatos színésznő Tarsoly Krisztina kapta a díjat, aki a Vízi Színházban évek óta rendezője és közreműködője a látás- és hallássérült írók, kötők alkotásainak megismertetésében, hogy közelebb hozza a nézőkhöz, hogy elfogadjuk egymást. A díjat Seregi Zoltán és Komáromi Anett adta át. Anett 2016-ban kapott Józsa Mihály-díjat szintén a látás- és hallássérült írók, költők műveinek bemutatásáért.

A bevezető díjátadó természetesen nem vonta el a figyelmet az estéről, a „Körös party”-ról, amelyben Komáromi Anett szerkesztésében Tarsoly Krisztina rendezésében az elmúlt évek írásiból állítottak össze műsort.

Anett és Krisztina olyan művészeket nyert meg maguk mellé az estnek, mint Kovács Edit, Jancsík Ferenc, Fehér Tímea, Vesselényi Orsolya és Szojka Cinthia prózában, Sallay Zsóka, Lehoczki Orsolya és Lévai Attila megzenésítve tolmácsolták a látás- és hallássérült társaink írásait. A verseket hárman zenésítették meg.

A versek, prózák komolyak, humorosak, elgondolkodtatóak, ráadásul tele vannak derűvel, optimizmussal, szeretettel. A művészek tolmácsolásában szinte megelevenedtek a történetek. Nagyon szép estének lehettünk részesei.

A Békéscsabai Jókai Színház elkötelezett, hogy a látás-és hallássérültek minél több alkalommal jussanak el színházba. Több jelelt, narrált előadással várják barátaikat. Itt, a Vízi Színházban is hosszú évek óta nem csak írásaikat ismerhetjük meg, de egy-két jelelt, narrált előadásnak is részesei lehetünk. Ebben az évben három jelelt előadás lesz, a Monte Cristo Grófja, A megfeszített és a My fair lady. Aki látott már jelelt előadást, az tudja, a jeltolmács maga játssza el az összes szerepet. Különleges élmény figyelni munkáját.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Népszerű

Szironyné Zsabka Edit, azaz Zsedi egyik amigurumi babájával Szironyné Zsabka Edit, azaz Zsedi egyik amigurumi babájával

Zsedi, az amigurumi mestere

Hobby

Újra dobogón a szarvasi gyorsírók

Oktatás

Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter

Békésben is zökkenőmentes a bölcsődei, óvodai, iskolai dolgozók tesztelése

COVID-19

Konferencia online térben

Tudomány

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect